Skip to main content

Vandaag is de lijst met de 25 meest inspirerende nieuwkomers van Nederland bekendgemaakt voor de ‘Beste Nieuwkomer Spotlight Awards 2024’. Deze Awards vieren nieuwkomers die met hun veerkracht, ambitie en talent Nederland nóg mooier maken, ondanks dat ze nog maar kort in Nederland zijn.

Initiatiefnemer Mehrnoesh Forouzandeh deed in december 2023 een beroep op Nederland om inspirerende nieuwkomers aan te dragen, wat resulteerde in een diverse lijst van 25 genomineerden, verdeeld in de categorieën Founders, Creatives, Food, Tech, Stars en Sports. Onder hen bevinden zich ondernemers, duurzame IT’ers, changemakers, artiesten, journalisten, foodies en sporters. Vanaf 10 januari t/m 28 januari kan heel Nederland op hen stemmen via www.bestenieuwkomer.nl.

Genomineerden 2024

 

Bekendmaking winnaars
Op zondag 4 februari worden de winnaars per categorie bekendgemaakt tijdens een feestelijke Award show in de Melkweg Amsterdam. Naast de genomineerden zijn ook prominente gasten aanwezig die zich inzetten voor vluchtelingen, diversiteit en inclusie. Het evenement, gepresenteerd door Farbod Moghaddam en Mehrnoesh Forouzandeh, zal ook worden uitgezonden op Salto TV. Pers is van harte welkom om bij dit event aanwezig te zijn. Voor meer informatie, bezoek www.bestenieuwkomer.nl.

 

Mehrnoesh Forouzandeh: “Veel berichten over vluchtelingen laten maar één kant van het verhaal zien. Met de ‘Beste Nieuwkomer Spotlight Awards’ willen we een tegengeluid laten horen en de veelzijdige, positieve verhalen van nieuwkomers in Nederland benadrukken. Deze mensen zijn gevlucht, maar vooral geland. Zij zijn meer dan alleen hun vluchtverhaal, ze zijn veerkrachtig en verrijken onze samenleving met grote en kleine dingen. Wij zetten hen graag in de spotlights, zodat zij anderen kunnen inspireren. Het gaat niet alleen om de prijs, het gaat om het vieren van deze verhalen en het creëren van een positieve golf rondom nieuwkomers. Die positiviteit is in Nederland nú harder nodig dan ooit.

 

Over initiatiefnemer Mehrnoesh Forouzandeh
Mehrnoesh Forouzandeh (40) vluchtte als 8-jarig meisje naar Nederland. Ondanks dat ze hier heftige dingen heeft meegemaakt, voelde zij zich welkom door de mensen om haar heen. Zo’n start gunt ze elke nieuwkomer. Inmiddels is Mehrnoesh freelance Marketing Communicatie Manager in de televisie- en reclamewereld. Daarnaast is zij als vrijwilliger actief bij verschillende vluchtelinginitiatieven en sinds 2018 oprichter van Stichting Beste Nieuwkomer. In 2018 werd haar stichting genomineerd voor de ‘Verdraagzaamheid Awards’ en in 2023 won de stichting de Corporate LiveWire Gloal Award als Newcomer Non-Profit Organisation of the Year, en in 2019 stond Mehrnoesh in het jubileumnummer van JAN Magazine, als één van de 150 inspirerende mensen die iets voor nieuwkomers betekenen. Mehrnoesh woont met haar man twee kinderen in het pittoreske Zuid-Scharwoude. Hetzelfde dorp waar zij 32 jaar geleden als kind opgroeide.

 

 

 

————————————————————————————————————————————————

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor persvragen, interviews of om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking, neem contact op met: Mehrnoesh Forouzandeh via [email protected]
Pers kan de foto’s en de video downloaden op: www.bestenieuwkomer.nl/pers
De laatste updates zijn te volgen via Instagram @bestenieuwkomer