Beste Nieuwkomer Spotlight Awards

De Beste Nieuwkomer Spotlight Awards staan symbool voor nieuwkomers die Nederland verrijken met hun oneindige drive, enthousiasme en talent. Met de Awards zetten we deze inspirerende nieuwkomers in de spotlights en vieren dat zij Nederland nóg mooier maken.
Hieronder vind je meer informatie over de Awards.

Veelgestelde vragen

Welke categorieën zijn er?

Er zijn 6 categorieën:

 • Creatives: Creatieve nieuwkomers die Nederland kleur geven als artiest of kunstenaar. Denk aan: zang, muziek, fotografie, kunst, theater, film of literatuur.
 • Food: Nieuwkomers die de culinaire cultuur en horeca in Nederland aanvullen d.m.v. het bereiden, laten ontdekken, proeven, ervaren of opdienen van lekkernijen.
 • Tech: Innovatieve nieuwkomers die hun IT-vaardigheden inzetten om Nederland te verrijken met nieuwe software, websites, apps en andere moderne technologie.
 • Sports: Sportieve nieuwkomers die hun sporttalent en eindeloze motivatie inzetten om hun sportdromen en ambities ook in Nederland voort te zetten.
 • Stars: Nieuwkomers die met grote of kleine daden anderen laten stralen. Met veel liefde zetten zij zich in voor hun directe omgeving of de Nederlandse samenleving. Echte sterren dus.
 • Founders: Ondernemende nieuwkomers die met het opzetten van een eigen bedrijf of stichting maatschappelijk impact maken op de Nederlandse samenleving.

Wat is de Awards procedure?

FASE 1 – Nomineren:

Tot 31 oktober kan heel Nederland (jij dus ook!) genomineerden aandragen. De organisatie van Beste Nieuwkomer beoordeelt alle inzendingen en plaatst de lijst met definitieve genomineerden op de website.

FASE 2 – Stemmen:

Van 7  t/m 30 november 2021 kan heel Nederland online stemmen op zijn/haar meest inspirerende nieuwkomer. De nieuwkomer met de meeste online stemmen ontvangt een Award in zijn/haar categorie en staat symbool voor de vele inspirerende nieuwkomers die Nederland verrijken.

FASE 3 – Award uitreiking:

Op 14 december 2021 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke Award uitreiking op een mooie locatie in Amsterdam.

Hoe worden de inzendingen voor genomineerden beoordeeld?

Stichting Beste Nieuwkomer beoordeelt of de inzendingen voldoen aan een aantal voorwaarden. De genomineerde:

 • Is een persoon die gedwongen zijn of haar land moest ontvluchten omdat – om welke reden dan ook – de omstandigheden in het land van herkomst onveilig waren
 • Levert een positieve bijdrage aan zijn omgeving en de samenleving
 • Valt op met zijn/haar talent en doorzettingsvermogen en is daarmee een inspiratie voor anderen
 • Zet zijn/haar talent of passie in om iets voor Nederland te betekenen
 • Is minimaal 18 jaar oud
 • Woont maximaal 10 jaar in Nederland

Stichting Beste Nieuwkomer maakt op een zorgvuldige wijze een shortlist van definitieve genomineerden uit alle kandidaten die aangedragen zijn. Over de selectie van genomineerden kan niet worden gecorrespondeerd.

Hoe worden de winnaars gekozen?

Heel Nederland kan stemmen op de definitieve lijst van genomineerden die op deze website geplaatst worden. De winnaars worden bepaald via het aantal stemmen op deze website. Op deze manier kan heel Nederland de genomineerden in het hart sluiten en wordt deze prijs symbolisch vanuit heel Nederland aan nieuwkomers uitgereikt.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Organisator behoudt zich het recht voor om in geval van overmacht de actie op elk gewenst tijdstip op te schorten, te beëindigen of te wijzigen en niet over te gaan tot het uitkeren van een of meerdere prijzen.

Wat ontvangen de winnaars?

De winnaars ontvangen een award en staan symbool voor de vele inspirerende nieuwkomers die Nederland verrijken.