Beste Nieuwkomer Spotlight Awards

De Beste Nieuwkomer Spotlight Awards staan symbool voor nieuwkomers die Nederland verrijken met hun oneindige drive, enthousiasme en talent. Met de Awards zetten we deze inspirerende nieuwkomers in de spotlights en vieren dat zij Nederland nóg mooier maken.
Hieronder vind je meer informatie over de Awards.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik tickets voor de Awardshow bestellen?

Tickets voor de Awardshow op 4 februari kun je hier bestellen.

Welke categorieën zijn er?

Er zijn 6 categorieën:

 • Creatives: Creatieve nieuwkomers die Nederland kleur geven als artiest of kunstenaar. Denk aan: zang, muziek, fotografie, kunst, theater, film of literatuur.
 • Food: Nieuwkomers die de culinaire cultuur en horeca in Nederland aanvullen d.m.v. het bereiden, laten ontdekken, proeven, ervaren of opdienen van lekkernijen.
 • Tech: Innovatieve nieuwkomers die hun IT-vaardigheden inzetten om Nederland te verrijken met nieuwe software, websites, apps en andere moderne technologie.
 • Sports: Sportieve nieuwkomers die hun sporttalent en eindeloze motivatie inzetten om hun sportdromen en ambities ook in Nederland voort te zetten.
 • Stars: Nieuwkomers die met grote of kleine daden anderen laten stralen. Met veel liefde zetten zij zich in voor hun directe omgeving of de Nederlandse samenleving. Echte sterren dus.
 • Founders: Ondernemende nieuwkomers die met het opzetten van een eigen bedrijf of stichting maatschappelijk impact maken op de Nederlandse samenleving.

Wat is de Awards procedure?

FASE 1 – Nomineren:

Van 26 november t/m 17 december 2023 kan heel Nederland (jij dus ook!) een nieuwkomer aandragen via bestenieuwkomer.nl. De organisatie van Beste Nieuwkomer beoordeelt zorgvuldig alle inzendingen en plaatst de definitieve lijst met genomineerden op de website.

FASE 2 – Stemmen:

Van 10 t/m 28 januari 2024 kan heel Nederland stemmen op zijn/haar meest inspirerende nieuwkomer via bestenieuwkomer.nl. De nieuwkomer met de meeste online stemmen ontvangt een Award in zijn/haar categorie en staat symbool voor de vele inspirerende nieuwkomers die Nederland verrijken.

FASE 3 – Award uitreiking:

Op zondag 4 februari 2024 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke Award uitreiking in de Melkweg Amsterdam.

Hoe worden de inzendingen voor genomineerden beoordeeld?

Stichting Beste Nieuwkomer beoordeelt of de inzendingen voldoen aan een aantal voorwaarden. De genomineerde:

 • Is een persoon die gedwongen zijn of haar land moest ontvluchten omdat de omstandigheden in het land van herkomst – om welke reden dan ook -onveilig waren
 • Levert een positieve bijdrage aan zijn omgeving en de samenleving
 • Valt op met zijn/haar talent en doorzettingsvermogen en is daarmee een inspiratie voor anderen
 • Zet zijn/haar talent of passie in om iets voor Nederland te betekenen
 • Is minimaal 18 jaar oud
 • Woont maximaal 10 jaar in Nederland
 • Is niet eerder genomineerd voor de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards

Stichting Beste Nieuwkomer maakt op een zorgvuldige wijze een shortlist van definitieve genomineerden uit alle kandidaten die aangedragen zijn. Over de selectie van genomineerden kan niet worden gecorrespondeerd.

Hoe worden de winnaars gekozen?

Heel Nederland kan stemmen op de definitieve lijst van genomineerden die op deze website geplaatst worden. De winnaars worden bepaald via het aantal stemmen op deze website. Op deze manier kan heel Nederland de genomineerden in het hart sluiten en wordt deze prijs symbolisch vanuit heel Nederland aan nieuwkomers uitgereikt.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Organisator behoudt zich het recht voor om in geval van overmacht de actie op elk gewenst tijdstip op te schorten, te beëindigen of te wijzigen en niet over te gaan tot het uitkeren van een of meerdere prijzen.

Wat ontvangen de winnaars?

De winnaars staan symbool voor de vele inspirerende nieuwkomers die Nederland verrijken. De winnaars ontvangen een award en tevens een voucher van New Heroes Academy, waarmee zij 6 maanden gratis toegang krijgen tot diverse trainingen.