Zina Abboud

"Ondernemende powervrouw met passie voor eten"

Founders

41 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem

Over Zina

Laat je betoveren door de magische kookkunsten en het ondernemerschap van Zina. Al zo lang zij zich kan herinneren speelt eten een belangrijke rol in Zina’s leven. Toen zij vluchtte, moest zij letterlijk alles achterlaten. Maar de rijke Syrische eetcultuur heeft ze altijd met zich meegenomen. De keuken is dan ook de plek waar zij zich het meest thuis voelt.

Toen Zina in AZC Amsterdam zat, werd ze uitgenodigd om nieuwjaar te vieren bij twee dames. Zina bood aan om het eten te bereiden en dit werd het begin van haar eigen bedrijf: Zina’s Kitchen. Inmiddels verzorgt zij met haar team de catering voor bedrijven en evenementen en biedt zij kookworkshops aan. Haar klantenbestand is er een om je vingers bij af te likken: o.a. ID&T,  Prins Claus Fonds, Prinses Laurentien, McKinsey, HEMA, Gemeente Amsterdam, Het Tropenmuseum, etc. De afgelopen jaren heeft zij met haar onuitputtelijke passie en hard werken een toonaangevend bedrijf opgebouwd, waar maar liefst 100 mensen werken.  

Maar koken is niet Zina’s enige specialiteit. Deze prachtige powervrouw is een ware ondernemer. In 2018 bracht ze haar eigen kookboek uit ‘Mijn Syrische Keuken’ en in 2021 lanceerde zij haar eigen kruidenlijn: Zina’s Spices.

Op dit moment is Zina bezig met haar nieuwste onderneming: Roots, dat zij samen met zakenpartner Rami Masri bedacht. Naast dat je hier kunt genieten van verrukkelijk, gezond en betaalbaar eten, wil Roots een gelijkwaardige, duurzame en inclusieve samenleving creëren, door nieuwkomers de kans te geven om in de vestigingen te werken en zelfs eigenaar te worden. We horen je al denken: waar moet ik naartoe? Op 20 januari wordt de eerste Roots vestiging geopend op station Almere Centraal. Ook stations Amsterdam-Zuid en Utrecht staan op de planning, dus houd het in de gaten!

Je zou bijna vergeten dat Zina ook nog eens moeder is van 3 prachtige kinderen. Hoe doet ze dat toch allemaal? Een daverend applaus voor deze inspirerende ondernemer! Zet je haar samen met ons in de spotlights? Stem nu op Zina!

Leuk weetje:

Zina kookte eerder voor Prinses Beatrix en verzorgde later de catering voor Refugeework wat Koning Máxima lanceerde. Hier raakte Zina in gesprek met de Koningin over haar boek en haar Roots project. Het Koningshuis is – net als ons – zeer onder de indruk van Zina!

Meer informatie:

www.zinaskitchen.com

www.roots-food.nl

Volg Zina op Linkedin: linkedin.com/in/zina-abboud-899564164/

Volg Zina op Instagram: @zinakitchen

Stem