Yousef Darwish

"Deze duizendpoot heeft Tech-skills én weldoener-skills.”

Tech

26 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem hier

Over Yousef

Yousef was nog maar 17 toen hij uit Syrië vluchtte. De jonge Yousef is een duizendpoot en wil alles uit het leven halen. Vanaf het moment dat hij mocht studeren en werken, wilde hij een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Hij begon de Nederlandse taal te leren en had dat snel onder de knie. Hij werkte part-time bij McDonald’s Nijmegen en deed vrijwilligerswerk bij Stichting ElanArt, een organisatie die o.a. tot doel heeft mensen met een vluchtelingachtergrond te verbinden met anderen in de samenleving, door middel van kunst en cultuur. Hier coördineerde Yousef verschillende activiteiten en won met ElanArt in 2019 “Het Appeltje van Oranje” van het Oranje fonds. WOW!

Momenteel studeert Yousef Luchtvaarttechniek aan de Hogeschool Inholland in Delft. Daarnaast is hij part-time IT Support Specialist bij OGD ict-diensten en werkt hij part-time bij Werkzaak Rivierenland (Gemeente Tiel) op de afdeling Personeelsadministratie. En als dat al niet druk genoeg is, maakt Yousef zelfs tijd vrij voor nog meer vrijwilligerswerk. Hij is vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland en is actief lid van D66 en PVDA. Wat een energie en inzet!

Zet jij deze gedreven duizendpoot, die elk vrij uurtje besteed aan het helpen van anderen, in de spotlights?

Leuk weetje:

Yousef werd door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima uitgenodigd om naar Paleis Noordeinde te komen om de prijs “Het Appeltje van Oranje” hoogstpersoonlijk in ontvangst te nemen (zie hieronder de foto).

Meer informatie:

Volg Yousef via Linkedin: linkedin.com/yousef-darwish

Volg Yousef op Facebook: facebook.com/yusuf.drwsh

Stem hier