Shafiqa Pooya

“Doorzetter die haar IT skills inzet voor een duurzame wereld.”

Tech

34 jaar

Sinds 2020 in NL

Afghanistan

Stem hier

Over Shafiqa

“Hard work pays off” dat kan IT specialist Shafiqa beamen! Shafiqa heeft computerwetenschappen gestudeerd in Afghanistan en in Japan, maar vanwege de slechte omstandigheden voor vrouwen in haar land, kreeg ze geen kans om in Afghanistan te werken in de IT-sector. Gelukkig vond ze een goede baan bij het Ministerie van Transport in Afghanistan. Nadat ze naar Nederland moest vluchten en haar bestaan opnieuw op moest bouwen, lukte het haar door haar vastberadenheid om haar droom alsnog waar te maken. Ze volgde een taalopleiding, deed allerlei vrijwilligerswerk vanuit het AZC, deed een opleiding bij Apple en klom zo op van een nieuwkomer in een onbekend land tot een succesvolle IT-vrouw.

Shafiqa werkt nu als Sustainable Mac Repair Specialist bij Macleasy, een sociaal, duurzaam en circulair computer servicebedrijf, die de levensduur van Apple computers verlengt van 5 naar 10 jaar. Zo helpt ze onnodige vervanging van Apple apparaten te voorkomen en draagt ze bij aan een duurzame wereld. En daarnaast werkt Shafiqa niet alleen zélf als IT-vrouw, maar ze helpt als interne JobCoach jongvolwassenen binnen het autisme spectrum en MBO-studenten om beter te worden in hun vak.

Het indrukwekkende verhaal van Shafiqa bewijst dat je met talent, doorzettingsvermogen en hard werken heel ver kunt komen. Deze krachtige vrouw verdient daarom een plek in een spotlights! Stem jij op Shafiqa?

Leuk weetje

Shafiqa is recent vereeuwigd in het jubileumboek van Everyday Heroes, een organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo snel mogelijk aan een baan. Je kunt hier haar verhaal in het jubileumboek van lezen. Klik door naar pagina 94 voor haar verhaal.

Meer informatie

Volg Shafiqa op Linkedin: linkedin.com/shafiqa-pooya

Stem hier