Saeed Rafay

“Deze talentvolle IT’er staat voor gelijkheid.”

Tech

30 jaar

Sinds 2019 in NL

Pakistan

Stem hier

Over Saeed

Saeed was in Pakistan al Web Designer en Developer en heeft een passie voor het bouwen van digitale producten. In 2019 kwam Saeed in Nederland en woonde in AZC Deventer. Hij wilde absoluut niet stil zitten en besloot zich aan te melden voor de bootcamp Hack Your Future, een organisatie die getalenteerde vluchtelingen aan een baan helpt. Saeed had IT-skills, was gedreven en had een doel: hij volgde zeven maanden lang trainingen in web development, vanuit zijn kamertje in het azc. 

Na de bootcamp, kwam Saeed terecht bij het Reboot-programma van ABN AMRO. Een traject die vluchtelingen de  kans geeft om zich te ontwikkelen en een baan te krijgen bij de bank. Saeed maakte indruk met zijn talent en doorzettingsvermogen en kreeg een baan aangeboden. 

Sinds 2021 werkt Saeed als Frontend Developer bij ABN AMRO en zorgt met zijn team ervoor dat de bank ook online goed toegankelijk is voor klanten, zoals dat de website en de Mobiel Bankieren app goed werken. 

In een interview met ABN AMRO vertelde Saeed: “Gelijkheid zorgt voor harmonie in de samenleving. Als je statushouders óók de kans geeft om te werken, draagt iedereen bij aan de maatschappij. Een baan helpt je integreren en geeft je een identiteit. Bovendien hebben Nederlandse bedrijven er ook iets aan om talentvolle statushouders op te leiden en zo vacatures op te vullen.” 

Mooi gezegd Saeed! Wij sluiten ons daar helemaal bij aan en vinden dat de talentvolle Saeed de spotlights verdient!

Meer informatie:

saeedrafay.com

Volg Saeed op Linkedin: linkedin.com/in/saeedrafay

Stem hier