Saber Perzad

“Deze bekende presentator wil ook in Nederland presentator worden.”

Creatives

31 jaar

Sinds 2020 in NL

Afghanistan

Stem hier

Over Saber

Afghaanse nieuwslezer Saber was in zijn geboorteland beroemd als nieuwslezer voor TOLOnews. Door aanhoudende bedreigingen en aanslagen door de Taliban, moest hij zijn geboorteland ontvluchten. Saber woont nog maar kort in Nederland en heeft vanaf het begin af aan een doel: zo snel mogelijk weer zijn beroep uitoefenen. Hij leerde de Nederlandse taal indrukwekkend snel, ging vrijwilligerswerk doen bij de lokale omroep en stuurde zoveel mogelijk Nederlandse journalisten een connectieverzoek op LinkedIn. Zijn enorme drive leidde ertoe dat hij een traineeship voor BNNVARA BOOS in de wacht wist te slepen en al snel zijn eigen serie: ‘Gevlucht na de val’ mocht maken. In de serie brengt hij Afghanen die na de val van Kabul naar Nederland zijn gekomen in beeld. Hij laat hiermee op authentieke wijze zien hoe nieuwkomers Nederland eigen maken. Lees de mooie recensie over zijn serie in het Parool. Op dit moment is Saber redacteur bij NPO Radio 1 programma ‘Dijkstra & Evenblij ter plekke”.

Saber is een aanwinst voor de Nederlandse journalistiek met een drive die niet alleen inspirerend is voor andere vluchtelingen, maar ook voor Nederlanders. Want het maakt niet uit hoe moeizaam de weg er naartoe is, met drive en een doel voor ogen staat niets Saber in de weg. That’s the spirit, go Saber!

Bekijk een interview met Saber bij Broadcast Magazine’s BM Talk of luister het interview met Saber bij Radio 5. Lees hier het verhaal van Saber in De Telegraaf en op BNNVARA.nl 

Dit journalistieke talent en doorzetter verdient ook in Nederland de spotlights, vind je ook niet? 

Leuk weetje 

Saber was in Afghanistan een bekende nieuwslezer en journalist en is daarom voor veel Afghanen een celebrity. Zie hier één van zijn nieuws uitzendingen in Afghanistan.

Meer informatie

Bekijk hieronder het interview met Saber bij ‘Dijkstra & Evenblij ter plekke’.

Volg Saber via Linkedin: linkedin.com/saber-perzad 

Volg Saber via Instagram: @saber.perzad 

Stem hier