Rahaf & Tamim

"Inspirerende food ondernemers met een innovatief idee."

Food

29 & 31 jaar

Sinds 2019 in NL

Syrië

Credits foto: Joris Van Gennip
Stem

Over Rahaf & Tamim

“The future belongs to the people who believe in their dreams.”  Een duurzame, cafeïnevrije koffie gemaakt van gemalen dadelpitten? Rahaf droomde er al van toen zij nog in Damascus woonde. Artsen adviseerden haar vanwege gezondheidsklachten dadels te eten, omdat deze bijzondere vrucht een grote voedingswaarde heeft. Eenmaal in Nederland maakte Rahaf samen met haar man Tamim vanuit het AZC haar droom waar. Via het netwerk van een start-up programma kwam er een investeerder op hun pad en richtten zij het bedrijf Daffee op.

Inmiddels wordt de bijzondere koffie, vol antioxidanten, mineralen, vitaminen en proteïne op tien locaties in Nederland en vijf locaties in het Verenigd Koninkrijk verkocht. Rahaf en Tamim ontwikkelden verschillende smaken, passend bij het seizoen. Zo is er bijvoorbeeld speciaal voor de wintermaanden dadelkoffie met kaneel en vanille. Dadelkoffie met sinaasappelschil en kardemom is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Deze mooie onderneming viel ook FD Jonge Talenten op, waar Rahaf in 2021 in de lijst stond. Ook stond Rahaf in de Food100 van 2021 en werd zij door worlds50best geselecteerd als één van de top 50 creatieve en innovatieve mensen in de food sector wereldwijd! Applaus!

Interviews met Rahaf en Tamim lees je o.a. in Trouw , Noord-Hollands Dagblad, De Ondernemer en Libelle.

Deze geweldige food ondernemers mogen ook niet op onze lijst ontbreken, vind je ook niet? Stem dan op Rahaf & Tamim!

Leuk weetje

Sinds de lancering van Daffee koffie gingen er al 4000 zakken(!) over de toonbank. In het begin bestelden mensen per zakje, inmiddels bestellen ze per kilo!

Meer informatie

Ook eens zo’n heerlijk kopje dadelkoffie proberen? Ga dan vooral naar de site van daffee: www.daffee.nl

Het stel introduceerde hun dadelkoffie ook aan Koningin Máxima, zie hier: https://www.instagram.com/p/CkyDXr0jfcv/

Volg de updates via Instagram: @daffee.nl

Stem