Mouneb Taim

“Zijn indrukwekkende foto’s gaan de hele wereld over.”

Creatives

22 jaar

Sinds 2022 in NL

Syrië

Stem hier

Over Mouneb

Een camera in de juiste handen kan ontzettend veel impact maken. En dat die camera bij foto- en videojournalist Mouneb Taim in de juiste handen is, dat is wel duidelijk! Mouneb vertelt nieuwsverhalen met een focus op sociale kwesties. Zijn foto’s gaan de hele wereld over. Hij begon zijn carrière op 12-jarige leeftijd als autodidactische tienerfotograaf en gebruikte de apparatuur van zijn broer die als journalist om het leven kwam. Zijn drive en talent bleef niet onopgemerkt. Hij werd onafhankelijk verslaggever in 2014, waar hij verslag deed van het belegerde leven in Douma, Oost-Ghouta, Idlib en Aleppo. Hij documenteerde bijna dagelijks de verwoestingen en bombardementen, maar vooral het alledaagse leven van de mensen ter plaatse. Hij wil laten zien dat vooral onschuldige burgers het slachtoffer zijn van oorlog, en dat zij ondanks alles er het beste van willen maken. Wat een prachtige boodschap!

Zijn werk is bekroond met diverse awards waaronder de Van Gogh Award 2023, 2023 Rotterdam Photo Festival 2023, Asian Press Photo 2022, CNN People of the World Portfolio 2020, Travel Photographer of the Year 2020, Food Photographer of the Year 2023, Unpublished Photo 2021 en International Color Awards. Verschillende internationale media gebruiken zijn foto’s of schrijven over zijn werk: The New York Times, The Guardian, The Times, Lens Magazine, The Washington Post, Nederlands Dagblad, AD, en De Volkskrant.

Je kunt op dit moment het werk van Mouneb bewonderen op verschillende tentoonstellingen wereldwijd. Dus mocht je in de buurt zijn, ga er zeker naartoe: UNESCO Youth Eyes on the Silk Roads 2023 (China, Beijing), Sydney and Bondi Beach 2023 (Australië, Sydney), Rome International Art Fair 2023 (Italië), BPA Exhibition Germany (Duitsland, Berlijn).

Indrukwekkend!

Deze talentvolle, veel bekroonde cameraman verdient een spotlight! Vind je ook niet?

Leuk weetje

Mouneb maakte een wereldberoemde foto (zie hieronder) waarop mensen tijdens Ramadan samen aan een lange tafel ontbijten, midden tussen platgebombardeerde huizen. De foto laat een treffende mix van hoop, pijn en doorzettingsvermogen zien. De foto is door vele prestigieuze media bekroond en heeft verschillende prijzen gewonnen.

Meer informatie

Benieuwd naar de foto’s van Mouneb? Zie zijn Instagram Stories voor een overzicht van zijn nominaties en prijzen: instagram.com/stories/highlights

Volg hem op Instagram: @mouneb_taim

Volg hem op Linkedin: linkedin.com/mouneb-taim

Hier vind je meer informatie over Mouneb: artassociation.asia/mounebtaim

Stem hier