Morteza Baloochi

“Gastvrije sportieveling wiens jeugddromen uitkwamen.”

Sports

38 jaar

Sinds 2014 in NL

Iran

Stem hier

Over Morteza

Dat jeugddromen soms op wonderbaarlijke wijze uitkomen, kan Morteza beamen. Ooit heeft hij tegen zijn zusje in Iran gezegd: “Later spreek ik een taal die niemand hier kan verstaan en rijd ik een auto met een buitenlands kenteken…” Vele jaren later is die droom werkelijkheid geworden!

In Iran volgde Morteza naast zijn studie Business Management een opleiding tot scheidsrechter en floot hij wedstrijden op hoog niveau. In Nederland klopte hij bij de KNVB aan. Hij moest starten op het laagste niveau, maar Morteza klom geleidelijk op en nu fluit hij weer op hoog niveau voetbalwedstrijden in Nederland. Ook werkt hij parttime als Operator Kwaliteitscontrole bij een bedrijf dat producten levert aan Albert Hein.

Een ander bijzonder feit is dat hij net als veel andere jongens vroeger veel met een Playstation speelde. Bij het voetbalspel FIFA koos hij steevast voor de club AZ. Hij had destijds geen idee waar die club gevestigd was, wist niet eens waar Nederland lag of welke taal er werd gesproken. En nu mag hij voetbalwedstrijden fluiten in het echte stadion van AZ! Het lijkt wel voorbestemd…

Ook organiseert Morteza met zijn eigen bedrijf Axi Techno Sport voetbalkampen in Turkije. Het doel van deze voetbalkampen is om Nederlandse talentscouts en voetbalmakelaars in contact te brengen met jonge talentvolle spelers uit Iran en hen via Turkije de mogelijkheid te bieden om in Nederland te komen spelen.

Als echte Iraniër houdt Morteza van veel licht in huis als het donker is. Met al het moois dat Morteza doet, gunnen wij Morteza ook een spotlight!

Leuk weetje

Morteza werd geboren in Garmsar. “Garm” betekent warm in het Iraans. En dat wordt het ook! Het wordt er in de zomer soms wel 50 graden Celsius.

Meer informatie

Volg Morteza op Linkedin: linkedin.com/morteza-baloochi

Volg Morteza op Instagram: @morteza_baloochi

Bekijk hier hoe Morteza de Nederlandse Cup Finale Vrouwen ADO Den Haag – Ajax als scheidsrechter floot:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Morteza Baloochi (@morteza_baloochi)

Stem hier