Mohammad Rashnonezhad

“Talentvolle judoka bereidt zich voor op Olympische Spelen.”

Sports

27 jaar

Sinds 2017 in NL

Iran

Stem hier

Over Mohammad

Over Mohammad hoeven we ons geen zorgen te maken: “Hij komt altijd terug als hij op achterstand staat en komt nooit zonder medailles thuis.”, aldus zijn coach. Mohammad vindt het geweldig dat sport mensen samenbrengt, ongeacht afkomst, culturele achtergrond of politieke voorkeur.

Mohammad’s coach Vahid Sarlak is zelf ook ooit gevlucht. Onder zijn begeleiding traint Mohammad momenteel wel twee keer per dag in Olympisch Trainingscentrum Papendal. Hij is namelijk geselecteerd om mee te doen in het Refugee Team! Samen reizen ze zo vaak mogelijk naar internationale wedstrijden, met als doel volledig voorbereid te zijn op de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Mohammad begon op zijn 8e met judo, hij won Goud in 2016 met de Junior Asian Championships. In 2017 won hij Zilver tijdens de Asian Championships Seniors en in 2019 pakte hij Brons tijdens de Malaga Senior European Cup en bij de Belgian Open Visé.

Het verhaal van Mohammad bewijst dat je met talent, doorzettingsvermogen en hard werken ver kunt komen. Een diepe buiging voor deze sterke man! Zet jij hem in de spotlights?

Leuk weetje

In zijn gewichtsklasse is Mohammad nummer 78 ter wereld.

Meer informatie

Volg Mohammad op instagram: @rashnonezhad_mohammad

Zie in dit filmpje hoe Mohammad zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Parijs in 2024:

Stem hier