Moayad Alhariry

“Een creatieveling die bijdraagt aan het beeld over vluchtelingen.”

Creatives

28 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem hier

Over Moayad

Moayad is een designer die zijn liefde voor verhalen vertellen en ontwerpen heeft omgezet in betoverende creaties. Hij kwam als vluchteling uit Syrië naar Nederland in 2015, met de vastberadenheid om zijn talenten in grafisch ontwerp te ontwikkelen. En hoe!

Na zijn afstuderen in Graphic Design aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, is Moayad nu een gepassioneerd verhalenverteller, ontwerper en illustrator. In 2022 maakte Moayad de animatiefilm Diyar, een poëtische reis gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. De film ontving erkenning op vele lokale en internationale exposities zoals Dutch Design Week 2022 en filmfestivals waaronder SYFF Toronto, Nederlands Film Festival, Go Short Film Festival. Recent maakte hij illustraties voor het boek ‘Niet meer (slechts) een vluchteling’ voor de Hogeschool Utrecht, waar hij de verhalen van mensen op de vlucht deelt.

Op dit moment werkt Moayad als Multimedia Designer bij Stichting Vluchteling. Moayad maakte o.a. de illustraties voor de Nacht van de Vluchteling, een evenement van Stichting Vluchteling waar afgelopen jaar 5500 deelnemers aan meededen! Zijn motivatie en passie voor het delen van echte verhalen van mensen op de vlucht zijn ook hier duidelijk zichtbaar in zijn werk. Daarnaast blijft Moayad actief betrokken bij diverse activiteiten en goede doelen gerelateerd aan dit belangrijke onderwerp.

Moayad draagt door middel van film, animatie, verhalen en zijn grafische achtergrond op visionaire wijze bij aan meer begrip en empathie voor vluchtelingen wereldwijd. Wat een topper! Zet jij deze creatieveling samen met ons in de spotlights?

Leuk weetje

Ondanks dat Moayad in veel dingen een ‘winnaar’ is, verliest hij altijd met bordspellen. Je kunt niet altijd zes gooien 🙂

Meer informatie

Volg Moayad op Linkedin: linkedin.com/moayad-alhariry

Volg Moayad op Isntagram: @moayad.alhariry 

Bekijk hier een interview met Moayad:

Stem hier