Joe Alkhazen

“Deze optimist wil anderen gelukkig maken met muziek.”

Creatives

57 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem hier

Over Joe

Music is like medicine. Voor Joe is muziek maken net als ademhalen. Joe is een “One Man Show”. Deze YouTuber is niet alleen zelf muzikant, maar wil ook anderen helpen met muzieklessen. Hij geeft o.a. keyboardlessen via zijn YouTube-kanaal.

In Syrië was Joe professioneel muzikant en trad op in verschillende landen in het Midden-Oosten. Toen Joe in Nederland aankwam, had hij vooral één droom: zo snel mogelijk weer muziek maken om zijn moeilijke situatie en verdriet om te zetten in iets positiefs. 

Omdat hij zijn instrumenten tijdens het vluchten niet mee kon nemen, ging hij in Nederland opzoek naar instrumenten en andere muzikanten om samen muziek te maken. Zie zijn oproep in 2017 op NHNieuws. Viavia bood muziekschool Fluxus in Zaandam hem een repetitieruimte met instrumenten en niet veel later werd zijn droom werkelijkheid: hij is samen met anderen een band begonnen: ‘New Moon Orchestra’. De bandleden hebben verschillende achtergronden, van Nederlanders tot Syriërs en Oekraïners. Ook Youtuber Sarah Jeffrey speelt met Joe. Daarnaast werkt Joe hard aan zijn eigen bedrijf in muzieklessen, optredens en evenementen. 

Joe zit vol energie! Hij nodigt regelmatig muzikanten uit om samen te spelen en is actief op alle social kanalen, ook TikTok.

Wie Joe kent, weet dat hij alleen maar positiviteit uitstraalt. Hoe moe of verdrietig hij soms ook is, hij wil vooral entertainen en mensen blij maken. Een man naar ons hart!

Geef een daverend applaus voor Joe en zet hem in de spotlights! 

Leuk weetje:

Samen met de Oekraïense zangeres Nathalie speelt Joe de Oekraïense versie van ‘True Colors’ van Phill Collins (zie video onderaan deze pagina)

Meer informatie

www.joealkhazen.wixsite.com 

Bekijk het Youtube-kanaal van Joe: YouTube BlueJoe

Volg Joe op Instagram: instagram.com/thebluejoe

Volg Joe op Linkedin: linkedin.com/joe-alkhazen 

 

Stem hier