Javid Ardani

"Briljante muzikant die zijn passie overdraagt."

Creatives

40  jaar

Sinds 2018 in NL

Iran

Stem

Over Javid

Dat muziek verbindt, laat muzikant Javid Ardani als geen ander zien. Javid speelt op de ney, een Oosterse klassieke fluit. In de korte tijd dat hij in Nederland is, heeft hij diverse concerten mogen geven in verschillende landen. Niet alleen in Nederland, maar ook Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Met verschillende groepen en individueel. Hiermee heeft hij al vele mensen laten kennismaken met het bijzondere geluid van dit eeuwenoude, traditionele instrument.

Wist je dat je een Iraanse neyspeler kunt herkennen aan hun speelwijze? Zij houden de fluit niet tegen de lippen, maar bespelen deze tussen de voortanden. Javid speelt niet alleen zelf, maar geeft ook les aan een nieuwe lichting muzikanten om zijn passie door te geven.

Javid zet zich ook in voor Stichting ElanArt, een organisatie die o.a. tot doel heeft mensen met een vluchtelingachtergrond via muziek te activeren en cultuur in te zetten om afstanden tussen verschillende gemeenschappen te verkleinen. Het leven in Nederland gaf hem de kans om zijn talenten te gebruiken en zijn belangrijkste doel is de samenleving te laten zien dat nieuwkomers vol talent en motivatie zitten. Want we leven samen en moeten samen proberen de wereld mooier te maken. Een mooie gedachte die goed aansluit bij de missie van Beste Nieuwkomer!

In zijn dagelijks leven werkt Javid als werkvoorbereider in de bouw. Een nieuwkomer die nieuwe ruimtes tot stand brengt en deze ook nog eens vult met prachtige klanken. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Laat jij jouw geluid horen voor de talentvolle Javid? Stem dan op Javid!

Leuk weetje

Hooggeëerd Koninklijk publiek! Javid mocht in de korte tijd dat hij in Nederland is al eens voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima spelen! Wat een eer! Bekijk hieronder de video.

Meer informatie

Benieuwd naar het geluid van een ney? Op de Instagram pagina van Javid vind je prachtige muziekfragmenten van Javid: instagram@javid7art

Stem