Islam Richie

"Food ondernemer die met zijn verhaal bruggen bouwt."

Food

40 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem

Over Islam

Bij het zien van de baba ganousch, gevulde pasteitjes en zoete lekkernijen, loopt het water je al direct in de mond. Islam richtte een succesvolle cateringbedrijf op genaamd Areej Cuisine. Maar deze Syrische rasondernemer doet meer dan alleen de heerlijke Syrische keuken naar Nederland brengen. Ook voor het natuurlijke product Aleppo Zeep (een biologische zeep zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen) heeft Islam in Nederland een webshop opgezet: aleppo-soap.nl

De goedlachse Islam staat in zijn woonplaats Franeker in Friesland en ver daarbuiten bekend om zijn positieve instelling. Zijn buren sloten Islam en zijn gezin al snel in hun hart. Islam: “Ik bleek naast de liefste mensen van Fryslân te wonen. Door hen voelde ik me geaccepteerd.”

Regelmatig wordt Islam gevraagd als motivational speaker waar hij anderen inspireert met zijn vluchtverhaal en de manier waarop hij in Nederland als succesvol ondernemer zijn draai heeft gevonden. Nu is het tijd om deze inspirerende nieuwkomer in de spotlights te zetten! Stem op Islam in de categorie ‘Food’!

Leuk weetje

Islam heeft als vrijwilliger bij het ontmoetingsproject ‘Bekend maakt Bemind’ van VluchtelingenWerk Nederland al meer dan 200 x (!) een voorlichting verzorgd. Lees hier zijn interview in de Leeuwarder Courant.

Meer informatie

Benieuw geworden naar het heerlijke eten van Islam? Neem dan eens een kijkje op areejcuisine.com

Volg hem op Instagram:@AreejCuisine

Volg hem op Facebook: facebook.com/AreejCuisine

Stem