Ferdous Kablan

“Deze actieveling verbindt mensen met haar kooktalent.”

Food

45 jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Stem hier

Over Ferdous

Eten verbindt! Dat weet de Syrische Ferdous maar al te goed! Ferdous woont nog maar 5 jaar in Nederland, maar zet haar kooktalent al sinds haar aankomst in Nederland in voor verbinding. Elke twee weken kookt zij een driegangenmenu voor het Ontmoetingscentrum OBG in Nijmegen, waar jong en oud samenkomen voor verschillende gezellige activiteiten. En alle bezoekers zijn het unaniem eens: Wat Ferdous ook maakt: het is elke keer weer smullen! 

Stilzitten is voor Ferdous geen optie. Ze heeft een gezin met 5 kinderen, wat al bedrijvig genoeg is, maar haar kinderen zijn juist haar motivatie om niet bij de pakken neer te zitten. Waar ze kan draagt ze haar steentje bij in haar woonplaats Beuningen. Zo gaat ze in mei de koks van Cultuurhuis De Lindenberg Syrisch leren koken en zet ze een buffet neer voor maar liefst 150 personen! 

Daarnaast zit Ferdous in het bestuur van Mawteni Foundation, een stichting die een brug slaat tussen verschillende culturen door middel van samen eten, muziek, dans, zang, film, theater, en themabijeenkomsten.

Maar dat is niet alles: Ferdous is vrijwillig klas assistente, is vertaler, vrijwilliger in de bibliotheek en toezichthouder bij zwemlessen. Bovendien heeft ze een basisopleiding voor boekhouden en voor banketbakken gevolgd. Hoe doet ze dat toch allemaal?

Applaus voor deze actieve kokkin, zij is een voorbeeld voor velen en verdient een spotlight!

Leuk weetje 

Ferdous is perfectionistisch. Ondanks dat ze goed Nederlands spreekt, vindt ze het zelf nooit goed genoeg. 

Meer informatie

Volg Ferdous op Instagram, waar ze haar kookkunsten en recepten deelt: @ferdouskabaln

Volg de activiteiten van Ferdous bij Mawteni Foundation: @mawtenifoundation

Stem hier