Farouk Ebaiss

“Artistiek multi-talent die zich blijft ontwikkelen.”

Creatives

35 jaar

Sinds 2019 in NL

Libië

Stem hier

Over Farouk

Kunstenaar, fotograaf en journalist Farouk is in zijn thuisland Libië cum laude afgestudeerd aan de faculteit Communicatie en Mediastudies. Meerdere jaren werkte hij als redacteur, fotograaf en content creator voor verschillende organisaties en instanties, waaronder de Hoge Kiesraad in Libië, het International Medical Corps (IMC) en de Libische televisie. Daarnaast was hij de oprichter en content creator van het platform “Agenda,” dat evenementen en culturele activiteiten in Libië ondersteunt. Voor zijn werk ontving hij meerdere prijzen.

Nadat hij vluchtte naar Nederland wist Farouk zijn indrukwekkende werk voort te zetten. Zijn betrokkenheid en passie voor beeldende kunst komen in Nederland opnieuw tot uiting in zijn samenwerking met Nederlandse kranten, zoals De Nieuwste Amsterdammers, Het Parool en Reformatorisch Dagblad. Farouk, een alumni van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (2022-2024), was onderdeel van het Social Practice project met het “We Sell Reality” collectief. En deed mee aan het project van The Narrative Collective. Farouk deed mee aan diverse tentoonstellingen in het Amsterdam Museum, Oude Kerk Amsterdam, Open Ateliers Noord, Amsterdam United, Framer Framed and New Dutch Connections. 

Naast visuele kunst, heeft Farouk ook dans- en acteerskills. Hij danste en acteerde voor diverse theater experimenten in verschillende Nederlandse theaters met ‘Wat We Doen Achter De Berg’ producties, What You See Festival en Theater De Gasten. Daarnaast heeft hij vrijwilligerswerk gedaan als content creator en fotograaf voor organisaties zoals COC Eindhoven, Stichting De Vrolijkheid Arnhem en de Sehaq Group in Amsterdam.

Als je denkt dat dit al veel is, dan moet je even verder lezen.

Farouk is medeoprichter van twee nieuwe platforms, die hij op dit moment aan het opzetten is. Het platform “Balacona” waarin kunst en verschillende muziekgenres samenkomen met geluiden van Amsterdam en het media platform “Faces and Places” over storytelling.

Dit jaar deed Farouk mee aan het traject Picturing Success van Net in Nederland (NPO en NTR). Een reeks masterclasses voor talenten met aanzienlijke media-ervaring, maar zonder het juiste netwerk om een baan te krijgen bij de Nederlandse media. Uit de 100 aanmeldingen werden tien kandidaten geselecteerd, waaronder Farouk!

WOW! Aan inzet, creativiteit, energie en doorzettingsvermogen geen gebrek bij Farouk! Zet jij hem samen met ons in de spotlights?

Leuk weetje

Op fotocommunity 500px deelt Farouk foto’s van gewone Amsterdammers.

Meer informatie

Volg de indrukwekkende carrière van Farouk op Linkedin: linkedin.com/in/faa-ebaiss

Bekijk het werk van Farouk op Instagram: @timeerror11

Stem hier