Dima Al Tabbaa

“Getalenteerde foodlover met het hart op de juiste plek.”

Food

40 jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Stem hier

Over Dima

Van huisgemaakte muhammara, tot fattoush salade en van spinaziesambosak tot chocoladedadels. Het menu van Dima’s restaurant Dima’s Huis is er één om je vingers bij af te likken. Je kunt er ook genieten van een Arabische High Tea of een Arabisch kerstdiner. Eten maken is de passie van Dima. En dat niet alleen: ook mensen het eten laten proeven en ervaren vindt ze erg leuk. Eten is voor Dima een manier om mensen kennis te laten maken met haar cultuur en tradities in Syrië.

Dima heeft in Syrië Chemie gestudeerd en in de farmaceutische industrie gewerkt, maar toen in Nederland haar diploma niet erkend werd, begon ze haar eigen cateringbedrijf in Arabisch eten. Ze verzorgde binnen no-time de catering voor verschillende evenementen zoals Stichting Present, Pop Up Your Talent, Hart voor Zwolle en Red een Kind. Eerder werkte ze als chef-kok bij Cultureel Centrum Saeed Zwolle om ervaring op te doen.

Daarna durfde ze het aan haar eigen restaurant te beginnen: Dima’s Kitchen. Omdat ze van koken houdt en het heerlijk vindt om gasten te ontvangen. Haar droom is dat heel Zwolle straks van Syrisch eten houdt! Neem een kijkje op haar website en ga zeker even eten bij Dima als je in de buurt bent.

Na de aardbeving in Syrië afgelopen jaar was Dima eerst vooral verdrietig. Maar ze wilde niet machteloos toekijken. Daarom zette ze een hulpactie op om geld in te zamelen voor de gedupeerden in haar geboorteland. Lees hier het interview dat Dima gaf over de hulpactie die ze opzette voor slachtoffers in Syrië.

Deze getalenteerde foodlover heeft haar hart op de goede plek en verdient een plek in de spotlights!

Leuk weetje

Tot haar 24e woonde ze thuis en leerde koken van haar moeder, maar heeft thuis nooit gekookt. Haar vader stimuleerde zijn dochter om eerst te studeren.

Meer informatie

www.dimashuis.nl

Volg Dima op instagram: @dimas.huis

Volg Dima op Facebook: facebook.com/bijdima

Bekijk hier een impressie van Dima’s huis:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dima’s huis (@dimas.huis)

Stem hier