Aziz Kawak

"Een betrokken beeldmaker die zich inzet voor anderen."

Creatives

24  jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Stem

Over Aziz

Talent kent geen grenzen, moeten ze bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gedacht hebben, toen ze de getalenteerde Aziz Kawak toelieten om bij hen de studie Audiovisuele Media te komen doen. Media maken is voor Aziz dé manier om in contact te komen met anderen. Als freelance documentairemaker en journalist heeft hij met zijn projecten en documentaires in zeer korte tijd de harten van vele mensen veroverd.

Zo reisde Aziz voor één van zijn journalistieke projecten af naar Libanon om onderzoek te doen op een vluchtelingenkamp en maakte hij een bijzondere documentaire die ook buiten de Hogeschool niet onopgemerkt bleef. Tijdens Dutch Media Week in Hilversum presenteerde Aziz een indrukwekkend verhaal over de impact van media op zijn leven. Er is nu een grote kans dat de documentaire die Aziz maakte over zijn band met zijn vader, binnenkort wordt uitgezonden bij een bekende omroep. Fingers crossed!

Aziz liep stage bij NRC en het Parool en is momenteel teamleider bij Vluchtelingenwerk Gouda, waarin hij zich vooral inzet voor vrouwelijke statushouders. Daarnaast werkt hij voor New Dutch Connections en is hij bestuurslid bij Common Frames in Utrecht, waar hij samen met jonge nieuwkomers film- en mediaprojecten opzet. Wat een energie deze Aziz! Lees de interviews met Aziz op o.a. Vice.com, Unhcr.org en Focusmagazine.

Zet jij deze creatieve duizendpoot, die elk vrij uurtje van zijn leven besteed aan het helpen van anderen, samen met ons in de spotlights? Laat je horen en stem op Aziz!

Leuk weetje

Aziz maakt ook politieke ambities waar als portefeuillehouder migratie en samenleving bij de Jonge Democraten.

Meer informatie

Een kijkje door de lens van Aziz tref je aan op zijn Instagram pagina: @azizkawak

Je kunt hem ook volgen via Linkedin: linkedin.com/aziz-kawak

Stem