Ahmad Abdulwahab

“De drijvende kracht achter een bruisend cultureel platform.”

Founders

38 jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Stem hier

Over Ahmad

Ben je benieuwd hoe een dansmove anderen kan helpen? Lees dan het inspirerende verhaal van Ahmad! Toen Ahmad naar Nederland kwam, zocht hij naar een manier om nieuwkomers dezelfde kansen te geven als hij had gekregen. Hij had alleen geen idee waar hij moest beginnen. Google bracht hem op het spoor van Club Guy & Roni. Hij klopte gewoon op de deur en vroeg of ze hem konden helpen. Het was zijn eerste ingang naar de theaterwereld en de start van heel veel moois. 

Hij besloot ‘Bab Ad-daar’ op te zetten; een warme plek voor nieuwkomers in Groningen. Bab Ad-daar betekent ‘de deur van ons huis staat altijd open’. Bij Bad Ad-daar wordt gedanst, muziek gemaakt en theater gespeeld. Iedereen kan meedoen, voor of achter de schermen. Alles staat in het teken van het bouwen van bruggen om nieuwkomers in contact te brengen met elkaar en met professionals in de culturele wereld. Bab Ad-daar is inmiddels uitgegroeid tot een levendige community van ruim 150 mensen. Er worden voorstellingen gemaakt en evenementen georganiseerd op o.a. festivals met NITE en Club Guy & Roni, ondersteund door het Noord Nederlands Toneel.  Leer meer over de projecten van Bab Ad Daar in Kunstzone, Theater050 en Verbond Groningen

Nu is het tijd om Ahmad in de spotlights te zetten. Stem op hem in de categorie Founders!

Luister hier naar een inspirerend interview met Ahmad: glasnostici.nl/2019/04/24/ahmad-abdulwahab

Leuk weetje 

Als nieuwkomer besloot Ahmad om niet stil te zitten, maar er op uit te gaan en zijn dansmoves te verbeteren. Zo kwam hij bij Club Guy & Roni in Groningen terecht. En daar ontstond zijn idee voor Bab Ad-daar. 

Meer informatie

nite.nl/babaddaar  

Volg Ahmad via Linkedin: linkedin.com/ahmad-abdulwahab

Volg Ahmad op Instagram: @ahmadabdulwahab441

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MENA is here (@menaishere_nl)

Stem hier