Skip to main content

Dit zijn de winnaars van de ‘Beste Nieuwkomer Spotlight Awards 2023’

Zaterdag 11 februari 2023 vond de tweede editie van de ‘Beste Nieuwkomer Spotlight Awards’ plaats in de Melkweg Amsterdam. Gepresenteerd door Mehrnoesh Forouzandeh en Edson da Graça. Het was een mooie middag waarbij alle genomineerden in de spotlight werden gezet en de winnaars bekend werden gemaakt. Daarnaast was er uiteraard aandacht voor de verschrikkelijke aardbevingen in Syrië en Turkije, met de boodschap om te doneren aan hulporganisaties die actief zijn in Syrië. Een aantal winnaars droegen hun Award op aan de mensen in Syrië. Presentatoren, artiesten en betrokkenen doneerden aan de hulporganisaties. De oud-winnaars overhandigden de prijs aan de nieuwe winnaars. De Food Award werd uitgereikt door culinair ondernemer Nadia Zerouali. Er was een optreden van zangeres Nyarko met een mooie boodschap en het event werd op een indrukwekkende manier afgesloten door spoken word artist Atta de Tolk.

Initiatiefnemer Mehrnoesh Forouzandeh deed in december 2022 een landelijke oproep aan heel Nederland om inspirerende vluchtelingen aan te dragen. Daar werd de lijst met 25 genomineerden uit samengesteld, verdeeld over de categorieën: Creatives, Founders, Food, Tech, Stars en Sports. In januari stemde heel Nederland op verschillende inspirerende nieuwkomers. Er werd in totaal 8.711 keer gestemd en onze webpagina’s werden 129,375 keer bekeken. Per categorie kwam de nieuwkomer met de meeste stemmen als winnaar uit de bus.

De winnaars van de 6 categorieën in 2023 zijn (op de foto van links naar rechts):

De overige genomineerden van 2023:

 

Live op SALTO TV

De Awardshow werd live uitgezonden op SALTO TV. Bekijk hier de uitzending terug op www.salto.nl . Media ondernemer Raja Felgata was als reporter aanwezig om verslag te doen van de Awards, dit verslag wordt in de week na de Awards uitgezonden op SALTO TV.

 

Partners

Het event werd mede mogelijk gemaakt door: Airbnb // BNNVARA // Haella Stichting // Melkweg Amsterdam // Brthrs // Thomas&Jasper // Mike Productions // Mr & Mrs Oasis // Frisse Plannen // Vluchtelingenwerk Nederland // New Heroes // Togtstrip Fotografie // Spaansen Bloemen.

 

Foto’s

Hieronder een selectie foto’s. Meer foto’s zijn te downloaden op: www.bestenieuwkomer.nl/pers

Credits foto’s: Annemieke van der Togt 

 


Noot voor de redactie

Voor persvragen of interviews, neem contact op met: Mehrnoesh Forouzandeh via [email protected] // 06-43112217

Pers kan diverse foto’s en de video downloaden op: www.bestenieuwkomer.nl/pers

De laatste updates zijn te volgen via Instagram @bestenieuwkomer

 

————————————————————————————-