PRIVACYVERKLARING

Stichting Beste Nieuwkomer, hierna genoemd Beste Nieuwkomer, gevestigd aan de Voorburggracht 149 te Zuid-Scharwoude, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Beste Nieuwkomer vindt de bescherming van de persoonsgegevens van onze bezoekers en de veiligheid daarvan belangrijk. In deze verklaring kun je lezen welke gegevens Beste Nieuwkomer verzamelt en met welk doel. Wij zullen je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens.

WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WE, MET WELK DOEL EN HOE LANG?

Genomineerden

Van genomineerden verzamelen we de volgende gegevens:

  • Naam en achternaam
  • Leeftijd
  • Foto
  • Land van herkomst
  • Sinds wanneer in Nederland
  • Woonplaats
  • Emailadres
  • Telefoonnummer
  • Categorie waarin de persoon genomineerd is
  • Omschrijving wat de persoon in Nederland doet en wat er bijzonder is voor nominatie
  • Link naar een zakelijke website of social kanaal

Alle genomineerden op onze website worden nadrukkelijk om toestemming gevraagd om als genomineerde deel te nemen aan de Award uitreiking. Wij vragen iedereen toestemming voor het plaatsen van naam, leeftijd, land van herkomst, woonplaats en foto op www.bestenieuwkomer.nl. De verzamelde informatie wordt als zeer vertrouwelijk door ons behandeld en wordt zonder jouw toestemming nooit verkocht of doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens maximaal 24 maanden of totdat je nadrukkelijk jouw toestemming intrekt. Je kunt te allen tijde besluiten om niet meer als genomineerde deel te nemen aan de Beste Nieuwkomer Award uitreiking, door een mail te sturen naar info@bestenieuwkomer.nl. In dat geval zullen wij z.s.m. jouw gegevens en foto van onze website verwijderen.

Aandragers voor genomineerden

Van de aandragers voor genomineerden, bewaren verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Naam en achternaam
  • Emailadres

Wanneer je iemand nomineert bij Beste Nieuwkomer, dan verwerken gebruiken wij jouw gegevens om de aanmelding van de nominatie goed te kunnen afhandelen en jullie op de hoogte te houden of de persoon wel of niet genomineerd is. Ook zullen wij contact met jou opnemen als wij meer informatie nodig hebben van de genomineerde en jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen tijdens de Award uitreiking. Het is belangrijk dat wanneer je persoonsgegevens van iemand anders met Beste Nieuwkomer deelt, die persoon jou toestemming heeft gegeven dat jij zijn/haar gegevens met ons mag delen en dat hij/zij bekend is met de privacy verklaring van Beste Nieuwkomer. De persoon die jij hebt aangedragen ontvangt automatisch een bevestiging van jouw nominatie per e-mail, met een link naar onze privacy verklaring.

Als de aangemelde persoon daadwerkelijk wordt genomineerd, dan zal Beste Nieuwkomer contact met hem/haar opnemen om toestemming te vragen voor het gebruik van zijn/haar gegevens op onze website.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

Wij gebruiken de gegevens van de aandragers en aangemelde personen maximaal 24 maanden. Daarna worden de gegevens vernietigd. Je kunt te allen tijde besluiten om niet meer als genomineerde deel te nemen aan de Beste Nieuwkomer Award uitreiking, door een mail te sturen naar info@bestenieuwkomer.nl. In dat geval zullen wij z.s.m. jouw gegevens en foto van onze website verwijderen.

Stemmen

Van personen die op onze website stemmen, verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Naam
  • Emailadres

Wanneer je stemt op een van de genomineerden bij Beste Nieuwkomer, dan verwerken wij jouw gegevens om jouw stem goed te kunnen afhandelen. Je ontvangt van ons bijvoorbeeld een bevestiging van jouw stem, de voortgang en informatie over de Award uitreiking.

 We verwerken tevens jouw naam en e-mailadres in onze mailinglist om je op de hoogte te houden van de verdere voortgang van de Award uitreiking. Je kunt je te allen tijde uitschrijven via de afmeldlink in de email-nieuwsbrief.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

We bewaren je gegevens maximaal 24 maanden of totdat je nadrukkelijk jouw toestemming intrekt via de afmeldlink in de email-nieuwsbrief of door een mail te sturen naar info@bestenieuwkomer.nl .

Nieuwsbrief

Voor onze nieuwsbrief mailings slaan wij de volgende gegevens op:

  • Naam
  • Emailadres

Wanneer je jouw naam en e-mailadres achterlaat om op te hoogte te blijven van Beste Nieuwkomer-nieuws, zullen we je hierover informeren via onze email-nieuwsbrief. Als je geen informatie meer wenst te ontvangen dan kun je je te allen tijde uitschrijven via de afmeldlink in de email-nieuwsbrief. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer van ons.

We vinden het belangrijk dat onze informatie en aanbiedingen relevant voor je zijn. Dat betekent dat we in sommige gevallen kunnen vragen om jouw voorkeuren en dat we bepaalde gegevens zoals je naam, geslacht, adres, woonplaats en e-mailadres, indien opgegeven, verwerken. Ook analyseren we het klikgedrag in onze nieuwsbrieven en op onze websites.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

We bewaren je gegevens voor nieuwsbrieven totdat je je toestemming intrekt via de afmeldlink in de email-nieuwsbrief of door een mail te sturen naar info@bestenieuwkomer.nl .

Aanwezig bij Award uitreiking

Van de aangemelde aanwezigen slaan wij de volgende gegevens op:

  • Voornaam en achternaam
  • Emailadres
  • Leeftijd

Wanneer je via onze website gegevens achterlaat om aanwezig te zijn bij onze Award uitreiking, zullen we jouw gegevens gebruiken om jouw aanmelding goed te kunnen afhandelen en je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Award uitreiking, zoals de locatie, tijden, programmering, wijzigingen, etc. Ook controleren wij of je de leeftijd van minimaal 18 jaar hebt om bij de Award uitreiking aanwezig te mogen zijn. Je ontvangt van ons bijvoorbeeld een bevestiging, tickets en meer informatie.

Hoe lang bewaren wij deze gegevens?

Wij gebruiken de gegevens van de aangemelde genomineerden maximaal 24 maanden. Daarna worden de gegevens vernietigd. Je kunt je te allen tijde afmelden door een mail te sturen naar info@bestenieuwkomer.nl .

Sollicitaties

Indien je solliciteert voor een (vrijwillige) functie bij Beste Nieuwkomer gebruiken wij je gegevens alleen voor de sollicitatieprocedure. Na de sollicitatieprocedure verwijderen wij je gegevens.

Hoe lang bewaren we deze gegevens?

We bewaren de gegevens overeenkomstig de wettelijke bewaartermijnen. Indien blijkt dat je niet in aanmerking komt voor een functie zullen wij alle gegevens direct na de procedure verwijderen.


MET WIE DELEN WE PERSOONSGEGEVENS?

Beste Nieuwkomer vindt jouw persoonsgegevens belangrijk, gaat hier zorgvuldig mee om en zal deze nooit verkopen of verhuren. We kunnen persoonsgegevens delen met zorgvuldige geselecteerde partners van Beste Nieuwkomer om onze dienstverlening of data-analyses goed te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een betalingsverwerker voor online betalingen, of een partij die ons ondersteunt bij marketingactiviteiten voor meer bekendheid. Dit is niet van toepassing op sollicitaties.

Doorgifte van je informatie buiten de EU

Wanneer je bent ingeschreven voor onze mailingslijst/nieuwsbrief, je iemand hebt genomineerd of hebt gestemd via onze website,  worden je persoonsgegevens opgeslagen in ons e-mailsysteem en dit gaat via de servers van MailChimp. De servers van MailChimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Meer informatie over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.


HOE KAN IK MIJN GEGEVENS BEKIJKEN, AANPASSEN OF LATEN VERWIJDEREN?

Indien je jouw gegevens wilt inzien, aanpassen of laten verwijderen kun je Beste Nieuwkomer hierom verzoeken middels info@bestenieuwkomer.nl.

Beste Nieuwkomer wil je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.


HOE GAAN WE OM MET DE PRIVACY VAN KINDEREN JONGER DAN 16?

Beste Nieuwkomer heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 18 jaar (zie Nominatievoorwaarden). Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 18 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@bestenieuwkomer.nl , dan verwijderen wij deze informatie.


BESTE NIEUWKOMER EN WEBSITES VAN DERDEN

Op de website van Beste Nieuwkomer kun je links aantreffen naar andere websites. Beste Nieuwkomer is niet verantwoordelijk voor de omgang door die partijen met persoonsgegevens. Lees hiervoor de privacyverklaring van die betreffende website.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die via de browser naar je computer, tablet of telefoon worden gestuurd. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie hoeft in te voeren. Ook maakt onze website gebruik van “tracking cookies”. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s worden bezocht, om zo inzicht te krijgen in het online gedrag van onze bezoekers. Je kunt in het cookiedashboard zelf aangeven welke cookies geplaatst mogen worden door Beste Nieuwkomer.nl. Let op: pas eerst in je browser je cookievoorkeuren aan en bezoek daarná pas opnieuw onze website. Lees hier meer over cookies in ons cookiebeleid.

Advertentiecookies

Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen, cookies van Facebook (Facebook Custom Audience en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd (meer info). Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt en jouw gegevens worden niet gedeeld. Wij kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Via ons cookiebeleid op onze website kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.


WIJZIGINGEN

Deze privacyverklaring kan worden gewijzigd. De wijzigingen worden op deze pagina bekend gemaakt. We raden aan deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je altijd van de inhoud op de hoogte bent.

Versie 1.0 – 23 mei 2018


Zelf een nieuwkomer nomineren?

Nomineer hier