Skip to main content

Oud-vluchteling Mehrnoesh organiseert Awards voor inspirerende nieuwkomers

Het is tijd voor een positief geluid rondom vluchtelingen! Dat vindt initiatiefneemster Mehrnoesh Forouzandeh (38). Zij organiseert dit jaar voor de eerste keer de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards, een unieke prijsuitreiking voor inspirerende, talentvolle vluchtelingen die iets moois bijdragen aan Nederland. “Met deze Awards willen we nieuwkomers in hun eigen kracht in de spotlights zetten en zeggen dat ze gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Dat is hoognodig.” Vanaf deze week kan heel Nederland nieuwkomers aandragen en de lijst met genomineerden aanvullen via www.bestenieuwkomer.nl.

Beelden van hoe mensen vluchten zien we helaas bijna dagelijks in de media. Maar hoe nieuwkomers sterker dan ooit, vol optimisme hier een nieuwe toekomst opbouwen en iets voor Nederland betekenen, dat verdient een podium. Met de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards willen Mehrnoesh en haar team die mensen een podium geven en een grote positieve stempel drukken op de hele vluchtelingendiscussie.

“We willen heel Nederland wakker schudden en laten zien dat er zóveel inspirerende nieuwkomers zijn die Nederland nóg mooier maken. Mooie, veerkrachtige mensen die met hun talent, ambitie en oneindige drive in een korte tijd prestaties neerzetten waar anderen van dromen. En dat in een vreemd land, zonder familie, vrienden of een netwerk. Dat is heel inspirerend! Ik verbaas me dat weinig mensen deze verhalen kennen. Daar wil ik dus verandering in brengen.” aldus Mehrnoesh.

 

Over de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards

De Beste Nieuwkomer Awards wordt georganiseerd door Stichting Beste Nieuwkomer. Heel Nederland kan t/m 31 oktober nieuwkomers aangedragen om genomineerd te worden in de vijf categorieën Food, Tech, Sports, Artist en Stars. Vanaf 7 november wordt de definitieve lijst met genomineerden bekendgemaakt en kan heel Nederland stemmen op zijn of haar meest inspirerende nieuwkomer. Op 14 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de feestelijke Award uitreiking in Amsterdam en worden daar letterlijk in de spotlights gezet. Meer informatie: www.bestenieuwkomer.nl

 

Over Mehrnoesh Forouzandeh

Mehrnoesh Forouzandeh (38) is oprichter van Stichting Beste Nieuwkomer. In 1991 vluchtte zij als 8-jarig meisje naar Nederland. Ondanks dat ze heftige dingen meemaakte, werd ze goed opgevangen en had ze fijne mensen om haar heen die verder keken dan de label ‘vluchteling’. Zij zagen wie ze was als persoon en wat voor talenten en ambities ze had. Hierdoor voelde ze zich welkom. Zo’n start gunt ze elke nieuwkomer. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond, woont ze nu met haar man Thijs en twee dochters weer in het pittoreske Zuid-Scharwoude. Hetzelfde dorp waar ze 30 jaar geleden als kind warm werd opgevangen en is opgegroeid. Mehrnoesh is freelance Marketing Communicatie Manager in de media- en reclamewereld en is daarnaast vrijwillig actief in diverse initiatieven met vluchtelingen.

 

Beeldmateriaal van de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards is hier te downloaden.