Yaghoub Sharhani

"Talentvolle journalist die met zijn artikelen mensen raakt en inspireert."

Creatives

26 jaar

Sinds 2015 in NL

Iran

Stem

Over Yaghoub

Yaghoub wordt gezien als een groot journalistiek talent. Hij heeft twee jaar gewerkt al redacteur bij Net in Nederland, het online platform van de NPO die nieuwkomers helpt om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving,  met verhalen over de Nederlandse geschiedenis, cultuur en maatschappij. Ook publiceerde hij bij RFG Magazine, was hij nieuws-editor bij Ahwazna (een Arabische Tv-zender) en radio presentator bij Sawt Almahjar (een Arabische internetradiozender). Sinds april 2022 werkt Yaghoud als redacteur bij De Groene Amsterdammer, één van Amsterdams oudste en bekendste opiniebladen. Ook is hij zijn studie Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam aan het afronden. Een ambitieuze jongen die Yaghoub!

Vele verhalen schreef hij al, waaronder een indrukwekkend persoonlijk verhaal over hoe hij de boottocht naar Griekenland ternauwernood overleefde. Ook over de protestuitbraken tegen de dood van Mahsa Amini in zijn thuisland Iran heeft Yaghoub meerdere verhalen geschreven. Met zijn verhalen geeft hij vele mensen een stem, en zijn lezers weet hij keer op keer te raken. Hij spreekt meerdere talen vloeiend, waaronder Arabisch, Dari, Perzisch, Engels en Nederlands en heeft een groot netwerk binnen en buiten Nederland, wat heel goed van pas komt als journalist!

Zijn droom om onderzoeksjournalist te worden, lijkt door zijn baan bij De Groene Amsterdammer, te zijn uitgekomen. Dat heeft hij allemaal te danken aan zijn talent, vertrouwen en doorzettingsvermogen! Stem jij als kers op de taart op Yaghoub in de categorie ‘Creatives’?

Leuk weetje

Yaghoub is naast al zijn harde werk dit jaar ook trotse vader geworden van een prachtige dochter. Gefeliciteerd!

Meer informatie

Lees de artikelen van Yaghoub voor De Groene Amsterdammer via groene.nl/auteur/yaghoub-sharhani

Volg Yaghoub via Twitter: twitter.com/yaghoubsaeid1

Yaghoub was onlangs bij NPO Radio 1, bekijk het interview hieronder terug:

Stem