Tasar Isskreah

" Brengt met een grote glimlach verschillende werelden samen. "

Stars

48 jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Credits foto: Michiel Stock
Stem

Over Tasar

Over veerkracht en enthousiasme gesproken! Vanaf het moment dat Tasar naar Nederland kwam, heeft ze niet stil gezeten. Binnen drie jaar leerde ze de Nederlands, haalde haar Staatsexamen, haar bevoegdheid voor docente, haar rijbewijs én zwemdiploma.

Tasar begon te werken als docent Engels op het Horizon College in Alkmaar en op dit moment werkt zij als mediator bij Bocah Donya. Daarnaast is zij tolk bij Vluchtelingenwerk Nederland, omdat ze graag een brug wil bouwen tussen verschillende culturen.

Maar Tasar heeft meer in haar mars en grijpt alle uitdagingen aan! In 2020 bracht zij een indrukwekkend boek uit over haar leven: ‘De gouden littekens van mijn hart’.  Ze vergelijkt haar met leven een oude Japanse wijsheid: “In Japan wordt een kapotte vaas van keramiek weer heel gemaakt met gouden lijm. Iets wat gebroken is, krijgt een geschiedenis en wordt mooier.’’ In haar eigen boek vertelt Tasar over alle keren dat zij in stukken kapot viel, om er telkens toch weer sterker uit te komen (lees hier haar interview in het Noord-Hollands Dagblad)

Dat Tasar talent voor spreken en schrijven heeft, is zeker. Zij spreekt op verschillende events, deed onlangs mee aan het schrijversfestival ‘Verhalen Halen’ en heeft haar eigen column in het Dijk en Waard Nieuwsblad. Lees hier één van haar columns. Dit jaar werd het portret van Tasar geschilderd voor de tentoonstelling van het vrouwenproject ‘Ronduit Uitgesproken’ van Marieke Warmelink. Bekijk hier haar portret.

Ook in corona-tijd liet Tasar zich niet ontmoedigen. Ze begon haar start-up Tasar Fatayer waar mensen speciale pannenkoek-pakketten konden kopen, gemaakt van havermout en hartige Syrische toppings. Mmmmm….dat klinkt verrukkelijk! Tasar kwam op dit idee, omdat haar twee zonen diabetes hebben en ze een gezond alternatief wilde.

Verschillende werelden samenbrengen kan Tasar als de beste, daarom verdient deze bevlogen vrouw de spotlights! Vind jij dat ook? Stem dan nu op Tasar!

Leuk weetje:

Als Tasar ’s nachts wakker wordt, pakt ze haar telefoon en leert ze via Google Translate een nieuw Nederlands woord.  

Meer informatie:

Volg Tasar op Linkedin: Linkedin.com/in/tasar-isskreah

Bekijk hieronder de video van NH Nieuws die langs ging bij Tasar:

Stem