Shadi Alhakimi

"Ondernemer die met IT maatschappelijk impact maakt."

Tech

32 jaar

Sinds 2016 in NL

Jemen

Foto: LES ADU
Stem

Over Shadi

Ondernemer word je niet. Ondernemer ben je. En een echte tech-ondernemer, dat is Shadi! Toen Shadi vanuit Jemen naar Nederland kwam, zag hij het beheersen van de Nederlandse taal als de belangrijkste voorwaarde om een succesvol bedrijf op te kunnen zetten. Hij leerde Nederlands via YouTube, deed vrijwilligerswerk om veel met de Nederlands taal in aanraking te komen en haalde zijn Nederlandse taaldiploma’s.

Omdat Shadi ervan overtuigd is dat taal de sleutel is tot integratie in een nieuw land startte hij ‘Taaly’ op, een bedrijf dat nieuwkomers aan Nederlanders koppelt om de Nederlandse taal te oefenen. Vanuit een app kun je bijvoorbeeld videobellen met een Nederlands taalmaatje. En zo helpt Shadi nieuwkomers op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal eigen te maken en ambities waar te maken. Een man naar ons hart!

Shadi is actief en werd uitgenodigd om op internationale conferenties in Australië en Dubai te spreken over zijn ervaringen op IT-gebied. Momenteel is hij vrijwilliger bij ROWAD, een organisatie die als doel heeft kinderen digitale vaardigheden te leren. Dat Shadi niet stil kan zitten, blijkt ook uit het feit dat hij naast twee bachelors in techniek en IT dit jaar ook een master Security & Network Engineering aan de Universiteit van Amsterdam heeft afgerond. Ook werd Shadi in 2016 gekozen tot vrijwilliger van het jaar van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Lees hier interviews met Shadi, in het Financieel Dagblad, het Parool en Business Insider.

Gun jij deze inspirerende Tech ondernemer, die zijn technische kennis inzet voor andere nieuwkomers, een plek in de spotlight? Stem dan op Shadi in de categorie ‘Tech’!

Leuk weetje

Shadi barst van de ideeën. Zo heeft hij als koffieliefhebber het bedrijf Mocha Coffee opgezet. En droomt hij ervan de taalachterstand problemen voor alle nieuwkomers in Europa op te lossen.

Meer informatie

Neem een kijkje op de website of wordt zelf ook een taalmaatje: www.taaly.nl

Volg Shadi op: linkedin.com/in/shadi-alhakimi

Stem