Sarea Al Kebaly

"IT-talent die met zijn app Amsterdamse minima helpt."

Tech

32 jaar

Sinds 2017 in NL

Syrië

Stem

Over Sarea

Zelfs bij de instanties die zich dagelijks bezighouden met armoedebestrijding in Amsterdam zijn ze af en toe de weg kwijt welke regelingen er allemaal zijn. Sarea Al Kebaly ondervond dit zelf ook, stapte naar Hack Your Future – een stichting die IT-programmeerlessen aanbiedt aan vluchtelingen – en verzon een oplossing! Hij ging aan de slag om de vele informatie in een overzichtelijk format te gieten.

Waar bij de Gemeente duizenden ambtenaren aan werken, ontwikkelde Sarea in 2017 met een paar vrijwilligers in slechts een half jaar tijd vanuit het AZC in de voormalige Bijlmerbajes de app Amsterdam Voorziet.  Met de app kreeg iedere Amsterdammer informatie op maat: je vult in wat je situatie is, hoe oud je bent en in welk stadsdeel je woont en je krijgt precies de regelingen te zien die op jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld hulp bij schulden of rechtsproblemen, of een gratis consult bij de dierenarts.

Sarea werkte daarnaast o.a. als Frontend Developer bij de Bijenkorf, bij SIVVER en momenteel werkt hij als Software Engineer bij IKEA.

Dat Sarea een echt IT-talent is, heeft hij dik en dwars bewezen! Dat verdient een podiumplek vinden wij! Stem jij op Sarea?

Leuk weetje

Het was bepaald niet makkelijk om een app te bouwen vanuit een AZC, omdat Sarea niet overal Wifi had, moest hij steeds naar een andere ruimte om aan de app verder te werken. Maar hij gaf niet op!

Meer informatie

Lees hier meer over Sarea en de app Amsterdam Voorziet in Algemeen Dagblad , het Parool en Financieel Dagblad.

Volg Sarea via Linkedin: linkedin.com/in/sarea-alkebaly

Stem