Reza Kalani

"Een zijdezachte combi van kunst, mode en grote dromen."

Founders

43 jaar

Sinds 2012 in NL

Iran

Stem

Over Reza

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.” Deze quote is Reza op het lijf geschreven. Reza gebruikte voor het eerst een naaimachine toen hij 9 jaar oud was en ontwierp zijn eerste patroon van overgebleven materialen. Hij studeerde uiteindelijk wiskunde en natuurkunde, maar vergat nooit zijn eerste liefde: kunst en mode.

Toen Reza naar Nederland kwam, werd hij op slag verliefd. Hij raakte geïnspireerd door de Nederlandse kunst, cultuur en viel als een blok voor de architectuur van oude gebouwen. Reza sloot Nederland in zijn hart en begon te werken aan zijn eerste collectie The Dutch Master Collection. Reza presenteerde Het Koninklijk Huis een handgemaakte sjaal uit zijn collectie en kreeg hiervoor koninklijke complimenten. (buiging!)

Hier begon zijn droom om een eigen modemerk Kalani Amsterdam® te starten, waarin hij kunst met mode combineert. In zijn hoogwaardige ontwerpen zie je details uit de schilderijen van de Gouden Eeuw samen met moderne, abstracte elementen. Daarnaast zie je de kleuren koningsblauw en oranje vaak terug in zijn luxe items. Momenteel werkt hij aan een Upcycle collectie met het oog op duurzaamheid in de mode industrie.

Door hard werken en zijn droom na te jagen, is het Reza gelukt om Kalani Amsterdam tot een groot internationaal merk uit te bouwen. Maar dat is niet alles! Met zijn nieuwste project “A Talent House® ” stelt hij zijn werkruimte en studio beschikbaar om samen met andere experts, professionals en talenten nieuwe projecten te ontwikkelen. Een platform om andere creatieve talenten met verschillende culturele achtergronden te helpen hun dromen te realiseren. Go Reza!

Bekijk zijn prachtige collectie op Kalani.nl en zet deze ondernemende fashion koning in de spotlights door op Reza te stemmen!

Leuk weetje:

Het woord ‘Kalani’ heeft de volgende betekenissen: hemel, koninklijk, koningin en ‘geliefd door velen’.

Meer informatie:

Volg zijn Instagram pagina: instagram.com/m.reza.kalani/

Bekijk in onderstaande video het verhaal van Reza, uitgezonden op RTL 4 in het programma ‘Altijd Jong’.

Bekijk hieronder een selectie van de ontwerpen van Reza.

Stem