Maotaz Aouf

"Succesvolle ondernemer die anderen helpt succesvol te worden."

Founders

42 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem

Over Maotaz

Toen Maotaz na zijn komst in Nederland, de gemeente toestemming vroeg om te gaan studeren voor een Master diploma, werd dat geweigerd en boden zij hem een baantje op de kaasafdeling van de Albert Heijn. Hij sloeg dat vriendelijk af. In plaats daarvan raakte Maotaz enorm gemotiveerd om te laten zien dat hij veel meer kan. Hij vond een baan en ging studeren bij de Universiteit in Tilburg, behaalde een master in International Management, werd Compliance Officer bij ING en startte een eigen bedrijf na het opzetten van een aantal sociale projecten om nieuwkomers te helpen. Petje af!

Zo startte Maotaz onder andere Syrian Cotton, een bedrijf dat door Syrische handen gemaakte onderkleding, handdoeken en badjassen verkoopt en er ook nog eens een maatschappelijke missie op nahoudt. Namelijk vluchtelingen in Turkije, Egypte en Nederland ondersteunen. Ook is Maotaz oprichter en mede oprichter van de twee projecten: Rebel Newcomers Academy en DiversIT. Hiermee leidt hij nieuwkomers op om een droombaan te vinden in de IT, Engineering, de financiële- of administratieve sector.  Een ondernemer die graag anderen op weg helpt! Wat een spirit!

Lees de interviews met Maotaz in TrouwNRC en UAF.

Dus wat ons betreft geen kaasschaaf, maar een dikke vette spotlight voor deze ondernemende die ook anderen helpt succesvol te worden! Stem jij op Maotaz in de categorie ‘Founders’?

Leuk weetje

In 2017 was Maotaz de director van Syrian Flashmob in Nijmegen, een organisatie om de Syrische en Nederlandse cultuur met elkaar te verbinden door middel van muziek en dans. Bekijk hier het filmpje dat al meer dan 1.000.000 (!) keer is bekeken: https://youtu.be/sqh65xURZ4A

Meer informatie

Volg deze gemotiveerde ondernemer via Linkedin: linkedin.com/in/moataz-aouf

www.syriancotton.nl

Stem