Claude Kiambe

"Jong talent die met hard werken zijn dromen waarmaakt."

Creatives

19  jaar

Sinds 2013 in NL

Congo

Foto: Lina Drakostamatis
Stem

Over Claude

“Dit zijn mijn laatste woorden, Ça, c’est mon dernier mots…” Deze tekst uit je speakers kan je de afgelopen tijd niet ontgaan zijn. Claude bestormde de Top40 met zijn monsterhit “Ladada” dat inmiddels al weken op nummer 1 staat, ook op Spotify! Maar dit zijn zeker niet de laatste woorden van de getalenteerde, 19-jarige Claude uit Enkhuizen, want hij is nog lang niet uitgeschreven en heeft grootse ambities. Claude schrijft muziek in een mix van Nederlands, Frans en Engels. En ook al gaat zijn nummer over een verloren liefde, zijn liedje is energiek en optimistisch. “Ik blijf nooit te lang stil staan bij tegenslag en verdriet. Ik ga dan altijd lekker dansen.” Wij dansen met je mee Claude!

Toen Claude tien jaar geleden naar Nederland kwam, was hij vooral veel in het muzieklokaal van meester Menno te vinden. Die zag al meteen het zangtalent en ambitie van Claude. Inmiddels zijn ook bekende artiesten zoals Snelle en Suzan & Freek fan van Claude, wordt zijn debuut-single gedraaid op alle bekende Nederlandse radiostations en mocht hij zelfs optreden in de Ziggo Dome! Claude is verrast door zijn eigen succes en kan nog steeds niet geloven wat hem allemaal overkomt. Die bescheidenheid siert hem.

De getalenteerde, goedlachse Claude hoort niet alleen in de muzikale hitlijsten te staan, hij mag ook niet ontbreken in onze lijst met inspirerende nieuwkomers van Nederland. Claude heeft op jonge leeftijd veel meegemaakt en bewijst dat als je positief blijft, in jezelf gelooft en hard werkt, je jouw dromen kunt waarmaken. Hiermee is hij een voorbeeld voor jong en oud en verdient de spotlights. Stem jij op Claude?

Leuk weetje

Claude wordt ook wel de Stromae van Nederland genoemd! Dat vindt hij een eer, want dat is zijn grootste voorbeeld.

Meer informatie

Volg de ontwikkelingen van Claude via Instagram: @claudekmb

Zie hieronder verschillende interviews met Claude:

NH Nieuws: www.nhnieuws.nl/nieuws/310834/tien-jaar-geleden-vluchtte-claude

RTL Boulevard: www.rtlboulevard.nl/video/tv-fragmenten/video/5350616/claude

Jinek: www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5346329/claude-ladada

Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/show/het-verhaal-van-claude

Stem