Aram Mahmoud

"Badminton kampioen die met hard werken zijn Olympische droom liet uitkomen."

Sports

24 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Stem

Over Aram

“Good, better, best. Never let it rest.” Het maakt niet uit wat hij doet, het doel van Aram is om altijd de beste te worden. Dat heeft de 24-jarige badmintonner, die in 2015 naar Nederland kwam, meegekregen van zijn vader. Aram groeide op in Damascus. Zijn oudere zus Sanaa en hij groeien uit tot de beste badmintonners van Syrië. Maar dan breekt de oorlog uit en ziet Aram zich gedwongen te vluchten. Zijn zus én badminton-maatje blijft achter. In Nederland zet hij alles op alles om weer op topniveau te komen. Het nummer “Lose Yourself” van Eminem hielp hem hierbij. Inmiddels behoort hij tot de badmintontop van Nederland! Wat een doorzetter!

Tijdens een wel heel bijzondere videocall werd hij door Thomas Bach – voorzitter van het International Olympic Comittee – gebeld dat hij één van de 29 uitverkoren sporters was, om uit te komen voor het vluchtelingenteam bij de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Voor Aram kwam een droom uit. Hij genoot in Tokio van elke minuut!

Je zou denken dat badminton alles voor hem is, maar familie staat voor Aram bovenaan. Een topsporter en een familieman dus die Aram! Wij vinden dat Aram niet alleen een podiumplek bij de Olympische Spelen verdient. Hij verdient ook bij ons de spotlights! Vind jij dat ook? Stem dan op Aram!

Leuk weetje

In Tokio hoorde Aram voor het eerst het lied ‘Imagine’ van John Lennon. Voor Aram beschrijft dit lied dat vluchtelingen mensen zijn, die gelijk zijn aan iedereen. Het lied geeft hem hoop dat alle mensen in vrede kunnen leven. Dat spreekt ons natuurlijk heel erg aan! “You may say that I’m a dreamer, but I’m not the only one.”

Meer informatie

Lees het hele verhaal over het doorzettingsvermogen van badmintontalent Aram in dit artikel in Trouw.

Luister hier een podcast over het verhaal van Aram: Vluchtnummers

Volg Aram op Instagram: instagram.com/arammahmoud97

Volg Aram op Facebook: facebook.com/aram.mahmoud.54

Stem