Aisha Alhijazi

"De passie van deze talentvolle kunstenaar zie je terug in haar schilderijen."

Creatives

23 jaar

Sinds 2017 in NL

Syrië

Stem

Over Aisha

Hoe Aisha een positieve draai geeft aan het omgaan met heftige herinneringen en gedachtes aan oorlog? Door te tekenen! Tekenen helpt Aisha om haar gevoelens uit te drukken met penselen en kleuren. Tekenen kalmeert. Elke stip is een schilderij in wording.

Aisha is studente aan het ROC Midden Nederland, maar door veel oefenen, proberen en leren van filmpjes van andere artiesten op YouTube, ontwikkelde Aisha zich in korte tijd tot een getalenteerde schilder. Inmiddels krijgt zij verschillende betaalde opdrachten om portretten te schilderen en een deel van haar werk te verkopen. “De gezichten van mensen zijn wat mij het meest inspireert om te tekenen, elk gezicht heeft een eigen verhaal.” aldus Aisha.

Ook zo trots op wat deze jonge, levenslustige artieste in haar korte tijd in Nederland heeft bereikt? Stem op Aisha in de categorie ‘Creatives’!

Leuk weetje

Aisha exposeerde dit jaar onder andere in de Kunst- en Cultuurroute van Kunstcollectief Gelderse Poort. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje: kunstcollectiefgeldersepoort.nl/aisha-alhijazi

Meer informatie

Wil je nog meer van het prachtige werk van Aisha zien? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram-account: @aisha_alhijazi

Stem