Tamer Alalloush

”De creatieve bruggenbouwer tussen culturen."

Founders

34 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Tamer

Tamer heeft zich in Nederland vanaf dag één ingezet om bruggen te bouwen tussen nieuwkomers en mensen die hier al langer wonen. Niet voor niets werkt Tamer als Community Manager and Researcher bij OpenEmbassy. In zijn werk helpt hij nieuwkomers om hun weg te vinden in Nederland. Dat doet hij door te bouwen aan inclusieve gemeenschappen en door mensen direct te ondersteunen met kennis en acties.

Dat is al een nominatie waard, maar Tamer doet meer. Hij richtte New Neighbours op. Een community bedoeld voor locals en ‘nieuwe buren’ zoals Tamer ‘vluchtelingen’ liever noemt. Daarnaast zette hij de stichting Dreaming of Syria op, dat ruim 4.000 leden heeft. Hij organiseert o.a. de meest inclusieve uitgaansavonden van Nederland: Dabke Nights. Met de stichting wil hij mensen laten kennismaken met ‘het echte Syrië’. De muziek. De kunst. De getalenteerde mensen. En de échte Syrische keuken. 

Van hard werken krijgt Tamer duidelijk veel energie. Wat Tamer heeft bereikt en opgebouwd in een paar jaar tijd is bijzonder inspirerend, vooral omdat ook een vaste baan heeft en Nederlands moest leren. Hard work pays off!

Leuk weetje:

Tamer danste geen dabke (volksdans) in Syrië, maar organiseert nu wel de populaire dabke nights. Heb je zin in een Syrisch dansje? Kijk dan op: www.dabke-night.nl

Meer informatie:

Bekijk de Facebook pagina van Dreaming of Syria en http://dabke-night.nl/ 

 

Credits foto: Mascha Jansen