Somer Al-Abdallah

"Een gedreven journalist met oog voor bijzondere verhalen."

Creatives

37 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Somer

Somer is een journalist in hart en nieren. In Syrië en Turkije was hij journalist en onderzoeker en een jaar nadat hij in Nederland aankwam begon hij al te schrijven voor het Friesch Dagblad. Somer heeft daarna niet bepaald stilgezeten, hij is een harde werker en heeft zijn sporen dik verdiend in de journalistiek.

Hij werkt als redacteur bij het online platform Net in Nederland (NTR) en schrijft als freelance journalist voor o.a. de Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland, HP\De tijd, RFG Magazine en Majalla. Zijn stukken geven verdieping in onderwerpen als integratie, het Midden-Oosten, religie, politiek en verschillen en overeenkomsten tussen mensen. Somer kreeg onlangs een beurs voor journalistiek onderzoek van The Groundtruth Project om echtscheidingen onder statushouders te onderzoeken. Dit werk wordt binnenkort in Trouw en Open Democracy gepubliceerd.

Nu al onder de indruk? Blijf dan nog even hangen…we zijn nog niet klaar met de waslijst aan goed werk van Somer. Naast zijn werk was Somer o.a. coach voor andere gevluchte journalisten en schrijvers bij stichting OnFile . En last but not least, hij is momenteel bezig met het schrijven van een boek over zijn leven en is zijn idee voor een tv-programma over eenzaamheid aan het doorontwikkelen bij de NTR. Wij kunnen niet wachten!

De mensen die met Somer werken, omschrijven hem als “Een fantastisch journalist, die creatief en enthousiast is. Kritisch naar zichzelf en warm en hartelijk naar anderen.” 

Leuk weetje:

Somer neemt zijn werk serieus, maar in zijn vrije tijd is Somer gek op dansen!

Meer informatie:

Op de Facebook-pagina van Somer deelt hij de laatste updates over zijn werk: facebook.com/abozorba 

Bekijk hieronder een video uit 2019 waarin Somer aan NH Nieuws vertelt over zijn werk, ambities en doelen:

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/254785/syrische-journalist-wil-nieuwkomers-helpen-integratie-is-geen-toverwoord