Rada Assi

” Een fantastische kok, stylist en fotograaf in één. "

Food

40 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Rada

Shakshuka, bulgur salade, gevulde wijnbladen… loopt het water je al in de mond? Wacht maar tot je de foto’s ziet. Rada is een briljante kok en kan daarnaast prachtig stylen en fotograferen. Deze talenten combineert ze in haar foodblog Syrian Foodie en deelt ze op haar Instagram account met meer dan 100.000 volgers. Het opbouwen van een nieuw bestaan begon voor haar met eten. Niet voor niets was het eerste Nederlandse woord dat ze leerde: “lekker!”

Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de Syrische maaltijden die zij Nederlanders voorschotelt. Met heel veel liefde en passie laat ze Nederlanders kennismaken met de Syrische keuken. Zelfs Prinses Beatrix heeft haar lekkernijen mogen proeven tijdens de Prins Claus Fonds Awards. Ze heeft inmiddels veel samengewerkt met tijdschriften en prachtige foto’s gemaakt voor kookboeken.

Ik hoor je denken: wanneer komt haar eigen kookboek uit?! En terecht, Rada’s gerechten verdienen het om in een mooi boek te belanden. Nu alleen nog een uitgever vinden (iemand?). Bekijk haar prachtige website om te genieten van haar talenten, ga zelf aan de slag of boek bij haar een kookworkshop!

Rada is een inspirerende ondernemer die een spotlight verdient, vinden jullie ook niet? Breng je stem uit!

Leuk weetje:

Rada droomde vroeger van het leren van een derde taal en studeren aan een universiteit. Beide dromen zijn uitkomen, op een plek waar ze nooit had verwacht terecht te komen: Nederland. Naast Arabisch en Engels spreekt ze Nederlands en is ze afgestudeerd aan de HAN Universiteit als Engels docent.

Meer informatie:

Neem een kijkje op haar website www.syrianfoodie.nl  of haar instagram pagina: @syrianfoodie