Parisa Akbarzadehpoladi

” Kunstenares, fotograaf en vormgever met een belangrijke boodschap. "

Creatives

43 jaar

Sinds 2013 in NL

Iran

Over Parisa

“Zet dan een voet

Voor de ander

Daar ergens

Is een einde.”

Een prachtige tekst van kunstenares, fotograaf en vormgever Parisa. Het werk van Parisa nodigt ons uit om te praten over angst, pijn, liefde en ons verlangen naar een plek om de liefde te koesteren. Parisa wil met haar surreële en kubistische kunstuitingen anderen inspireren en hen bewust maken van maatschappelijke thema’s zoals emancipatie, participatie en integratie. Zij is mensen- en vrouwenrechtenactiviste.

Naast haar werk als kunstenares geeft Parisa “creative therapie” workshops aan organisaties, maar ook aan kinderen, vrouwen met een migratieachtergrond of LHBTI’ers uit een gesloten gemeenschap. Kortom, Parisa zit niet stil en vindt pas rust wanneer zij iets voor een ander heeft kunnen betekenen. Niet voor niets werd zij door meerdere mensen aangedragen om genomineerd te worden! 

In 2020 won Parisa al de Vrouwendag Rotterdam Award in de categorie Kunst & Cultuur en ook bij Beste Nieuwkomer mag Parisa niet ontbreken! Dus laat je stem horen voor deze topvrouw, zodat ze ook bij onze Awardshow in de spotlights wordt gezet.

Leuk weetje:

In veel van Parisa’s werk komt een goudvis voor. De goudvis staat bekend om het hebben van een kort geheugen. Parisa gebruikt de goudvis als metafoor naar het verlangen om te vergeten en naar de toekomst te kijken.

Meer informatie:

Lees meer over het bijzondere werk van Parisa via haar LinkedIn profiel: linkedin.com/parisa-akbarzadehpoladi/ 

Volg haar op Instagram:instagram.com/parisa.akbarzadehpoladi