Maha Alzeer

" Een stichting opgezet voor volledige participatie van nieuwkomers. "

Founders

43 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Maha

Onderwijs gaat over het ontsteken van een vlam. En die vlam in anderen, die ontsteekt Maha Alzeer als geen ander. Met haar onderwijservaring in Syrië is Maha in Nederland de stichting Start Solutions gestart. Een stichting die in in verschillende gemeentes ontmoetingsplekken creëert; taallessen, cursussen en dialogen organiseert en start-ups ondersteunt die gericht zijn op integratie in Nederland. Het doel van Maha met Start Solutions? Streven naar volledige participatie en integratie van nieuwkomers. En de publieke opinie in positieve zin beïnvloeden door haar kennis, ervaringen en inzichten te delen. Dat klinkt ons bij Beste Nieuwkomer als muziek in de oren!

Extra bijzonder is de bijdrage van Maha aan een inclusief integratiebeleid. Door met name vrouwen bij allerlei initiatieven aan te haken, zorgt Maha bij deze vrouwen voor steeds meer zelfvertrouwen zodat zij stapje voor stapje sterkere, zelfstandige vrouwen in de maatschappij worden. Zo is zij op dit moment bezig met het opzetten van “Amalia Academy” een nieuwe organisatie die zich inzet voor het ondersteunen van vrouwen en meisjes om actief deel uit te maken van de Nederlandse samenleving.

Wauw! Ontsteek jij de vlam voor Maha door haar in de spotlights te zetten? Breng je stem uit!

Leuk weetje:

Heb je bij ‘onderwijzeres‘ misschien het beeld van een lerares in een vol klaslokaal? Ook daar tref je Maha nog steeds wel eens aan! Bijvoorbeeld tijdens het voorlezen aan kinderen uit Arabischtalige gezinnen om hen ook op die manier te ondersteunen met de Nederlandse taal.

Meer informatie:

Nieuwsgierig geworden naar de mooie stichting Start Solutions en alle activiteiten die daar worden ontplooid? Kijk dan vooral eens op de website: https://startsolutions.nl/