Kamela Sarwar

”De motor achter Afghaanse vrouwen in het Westland."

Stars

46 jaar

Sinds 2013 in NL

Afghanistan

Over Kamela

Al in Afghanistan probeerde Kamela vrouwen bewust te maken van hun rechten door naast haar werk als verloskundige een kleine dorpsschool op te richten. Nu in Nederland doet ze dat als voorzitter van de Vereniging van Afghaanse vrouwen en meisjes. Aan de organisatie zijn inmiddels zestig leden verbonden. Kamela biedt allerlei vormen van hulp, zoals het doornemen van post en begeleiding bij doktersbezoek. Ook fungeert zij voor Vluchtelingenwerk als tolk voor vrouwen.

Naast haar nobele werk voor ‘lotgenoten’ doet ze nog veel meer. Zo is Kamela onder andere lid van de PvdA, heeft zij een samenwerking met Avaye Radio en draagt zij samen met haar 16-jarige dochter,  prachtige zelfgeschreven gedichten op tijdens verschillende gelegenheden om zo aandacht te vragen voor de situatie van vrouwen in Afghanistan.

Dat gendergelijkheid niet alleen een Westers concept is, laat Kamela als geen ander zien. Geef jij je stem aan deze motor achter Afghaanse vrouwen in het Westland?

Leuk weetje:

Kamela en haar kinderen worden echt blij van het eten van Hollandse pannenkoeken. “Hoe we ons ook voelen, een pannenkoek maakt ons altijd blij,” aldus Kamela.

Meer informatie:

Lees hier het interview met Kamela in het AD: Blijven of vluchten Kamela Sarwar geeft tips aan nieuwkomers

 

Credits foto: Thierry Schut