Jaber Mawazini

” Een meesterbrein die zich inzet voor verbinding en integratie. "

Stars

38 jaar

Sinds 2016 in NL

Syrië

Over Jaber

Je thuis voelen in een land dat niet je thuis is, is een uitdaging op zich. Maar dan ook nog eens anderen helpen om deze uitdaging aan te gaan en succesvol te integreren in een onbekend land? Een land aan de Noordzee, waar iedereen fietst, zich oranje uitdost met Koningsdag en altijd rechtuit voor zijn mening uitkomt? Wij stellen met trots aan je voor: Jaber Mawazini.

Jaber behaalde een Master of Arts, Culturele Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn masterscriptie richtte zich onder andere op hoe vluchtelingen hun cultuur, muziek en eetgewoontes gebruiken om in te burgeren in Nederland. Naast onderzoeker is Jaber lid van de klankbordgroep van de gemeente Amsterdam waar hij de afgelopen vijf jaar actief bezig is geweest om te integratie van vluchtelingen te verbeteren.

Jaber is het type dat zijn drive en passie haalt uit het verbeteren van de situatie van een ander. Deze drive en passie is wat ons betreft die podiumplek meer dan waard! Zet jij deze fietsende meesterbrein die ook nog met André Hazes meezingt op het podium?

Leuk weetje:

Jaber interpreteerde in een van zijn onderzoeken de culturele praktijken van Syrische vluchtelingen door onder andere hun eetgewoonten in Nederland te analyseren. Grappig genoeg is het juist ‘een bakkie’ Nederlandse koffie waar Jaber zijn dag het allerliefst mee begint.

Meer informatie:

Nieuwsgierig geworden naar een van de onderzoeken van Jaber? Lees via onderstaande link één van zijn artikelen over de kracht van muziek om mensen uit verschillende culturen samen te brengen:

https://sociologiemagazine.nl/magazine/sociologie-magazine-nummer-1-van-2021