Hoseb Assadour

" Hij maakte indruk op prinses Beatrix. "

Stars

27 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Hoseb

Vanaf het moment dat Hoseb landde in Nederland, besloot hij: ik ga er alles aan doen om er hier wat van te maken. Dus binnen no-time leerde hij Nederlands en begon zich te verdiepen in de Nederlandse cultuur en politiek. Vooral dat laatste trok zijn aandacht. Hij bekeek de Algemene Beschouwingen, bestudeerde politieke partijprogramma’s, sprak met prominente politici en maakte met andere vluchtelingen een film voor de Maastrichtse Mensenrechtenprijs.

Hij maakt zich sterk voor meer verdraagzaamheid en respect in onze samenleving. Inhoudelijk sterk en bevlogen, dat is Hoseb. Je zou verwachten dat hij in Syrië ook zo politiek geëngageerd was, maar daar eiste vanaf jongs af aan voetbal zijn aandacht op. Hij had wel de nieuwe Cristiano Ronaldo willen worden. Maar na een paar fikse blessures kon hij die droom aan de wilgen hangen. Dus begon hij aan een andere droom; een studie medicijnen om cardioloog te worden. De studie heeft hij vroegtijdig moeten stoppen.

Nu in Nederland heeft hij binnen vier zijn HBO diploma mondzorgkunde met succes behaald. Hij werkt bij een tandartenspraktijk en in de mondzorg voor ouderen, waarbij hij regelmatig gebitscontroles uitvoert, gaatjes vult en tandvleesbehandelingen verricht. Naast zijn huidige beroep is hij spreker en doet hij mee aan grote debatten over integratie, migratie en vluchtelingen. Aan tomeloze energie en doorzettingsvermogen geen gebrek. Hoseb, de man van de gaatjes en praatjes, die komt er wel!

Leuk weetje:

Hoseb heeft zijn diploma C1 Nederlands taal (academisch niveau) binnen 9 maanden gehaald en  binnen 2 jaar sprak hij vlekkeloos Nederlands. Prinses Beatrix sprak hem en was onder de indruk!

Meer informatie:

Bekijk hieronder de video waarin Hoseb meer vertelt over zichzelf:

https://www.linkedin.com/hoseb-assadour1994_maastricht-limburg-nederland