Firas Alroz

" Een menukaart waar je van gaat watertanden. "

Food

43 jaar

Sinds 2014 in NL

Syrië

Over Firas

Je komt in een onbekend land aan, wat doe je dan? Voor Firas stond 1 ding vast; stilzitten is geen optie. Drie jaar later opende hij zijn eigen Syrische restaurant in Rotterdam met 8 nieuwkomers in dienst: Shaami Huis. Daarnaast heeft hij een tweede prachtig restaurant geopend aan het water in Nijmegen! Zijn droom is om een restaurant neer te zetten dat de sfeer ademt zoals zijn vroegere huis in Syrië, met een binnenplaats, veel groen en oosterse details. ‘ ik heb misschien geen groot restaurant, maar ik bedien mijn klanten graag zoals ik mijn gasten thuis bedien’. Als dat geen thuiskomen is!

Je zou denken dat Firas een door de wol geverfde horeca-ondernemer is, maar hij is in Nederland vanaf nul begonnen en dan nu ook nog juichende reviews krijgen! Over ambitie en doorzetten gesproken! Wij zetten Firas graag in de spotlights.

Leuk weetje:

In Syrië was Firas civiel ingenieur en daarvoor droomde hij van een carrière als piloot. Hij had nooit kunnen denken dat hij ooit een restaurant in Nederland zou beginnen. 

Meer informatie:

Lees hier meer over de opening van Shaami Huis: https://inburgerencuijk.wordpress.com/firas-alroz/