Anwar Manla Sadoon

”Een columnist die voor verbinding zorgt. "

Stars

31 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Anwar

Soms kom je mensen tegen, die je doen duizelen in positieve zin. Dat hebben wij bij Anwar. Hij was net in Nederland en kreeg al een eigen column in de Gelderlander “Anwar burgert in”. In het Nederlands! Zijn columns zijn grappig, vermakelijk en geven ons een uniek inkijkje hoe het is om hier in te burgeren. Hij schrijft op een speelse manier over verschillen tussen de Nederlandse en Syrische cultuur, de gezellige Hollandse toiletten en drukte om het weer. Zijn doel: wederzijds begrip kweken.

Zijn schrijfstijl doet vermoeden dat hij in Syrië een begenadigd journalist was. Niets is minder waar. Daar was hij advocaat. Om zijn beroep als advocaat in Nederland uit te kunnen voeren, zou hij zijn papieren opnieuw moeten halen. Anwar besloot hier verder te gaan in een hele andere richting: hij studeert Industrieel Product Ontwerp aan de HAN Universiteit.

Hij zou in de toekomst graag producten willen maken waarmee hij het leven voor kinderen, gehandicapten en ouderen, makkelijker maakt. “Voor mij is mijn doel mensen helpen, belangrijker dan de manier waarop ik dat doe.” En dat is niet zijn enige ambitie. Want hij zou als schrijver best willen uitgroeien tot een beroemd columnist. Of net zo’n goede presentator als Arjen Lubach of cabaretier als Philippe Geubels. Wij kunnen alleen maar denken: waar blijven die aanbiedingen? Binnenhalen dat talent! Wat ons betreft verdient Anwar de spotlights!

Leuk weetje:

Anwar verzamelt pennen en andere schrijfwaren. Hij heeft er inmiddels zoveel dat hij ze in de rest van zijn leven niet leeg geschreven krijgt. Daarnaast is hij dol op planten. Zijn huis zit vol met mooie planten.

Meer informatie:

Lees hier de columns van Anwar in de Gelderlander.

https://www.gelderlander.nl/anwar/of-ik-mijn-kip-wilde-begraven-of-cremeren-gekker-wordt-het-niet-dacht-ik-tot-de-condoleance-kwam~a97017b3/