Ammar Alkhatib

”De IT'er die met zijn lach vele harten verovert. "

Tech

33 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Ammar

Ammar – ook wel bekend als de Syrische carnavaller – is een echte bruggenbouwer! Deze vrolijke jongeman is niet voor één gat te vangen. IT’er, fotograaf, filmer, feestbeest, vrijwilliger, verhalenverteller, vlogger….wat doet Ammar niet? Als kleine jongen in Syrië was Ammar altijd al met computers bezig. Het hele dorp kwam toen al naar hem toe om hun computer- of telefoonproblemen op te lossen. 

Eenmaal in Nederland pakte hij zijn talent verder op en ging Informatica studeren. Hij rondde zijn studie succesvol af en werkt inmiddels voor een belangrijke website waar dagelijks (hou je vast!) miljoenen mensen gebruik van maken. Ammar werkt namelijk op de IT-afdeling van de NS, waar hij samen met zijn team de NS-website voor alle OV-reizigers goed draaiende moet houden. Als er een probleem is, lost hij het op. #NoPressure! 

Ammar is daarnaast vrijwilliger bij verschillende initiatieven. Hij zorgt voor verbinding door zijn verhaal aan heel Nederland te vertellen. Bijvoorbeeld op scholen aan jongeren, op podia tijdens vertel diners, of in zijn vlogs op Youtube, waarin hij vlogt over zijn leven hier in Nederland. De verschillen, de nieuwe ontdekkingen en steeds vanuit een positieve benadering en met veel humor: de twee ingrediënten die in zijn leven centraal staan.

Leuk weetje:

Ammar’s grootste liefde is zijn vrouw Sanne, maar hij heeft nog een andere grote liefde: fotografie en film. Het liefst zou hij daar een mooie carrière in maken. Wij snappen wel waarom. Check op zijn Instagram-pagina watvoor prachtige foto’s hij maakt! @syammar88 

Meer informatie:

Bekijk de Facebook pagina van Ammar: facebook.com/ammar.alkhatib