Ahmad Jabr

" Wie goed doet, goed ontmoet. "

Stars

35 jaar

Sinds 2015 in NL

Syrië

Over Ahmad

Op gesprek komen bij de gemeente geeft nieuwkomers vaak een hoop stress. Maar hoe fijn is het als zij kunnen plaatsnemen tegenover de vriendelijke ervaringsdeskundige Ahmad Jabr. In 2020 werd Ahmad klantmanager bij Gemeente Amsterdam. Hij zit nu aan de andere kant van de tafel en ondersteunt tientallen nieuwkomers met geduld, vertrouwen en een aanstekelijk enthousiasme bij het vinden van hun weg als inwoner van Amsterdam.

Ahmad vluchtte in 2015 alleen naar Nederland. Ondanks gevoelens van eenzaamheid en verdriet wist hij vanaf dag één dat hij alle kansen zou grijpen die hij kon krijgen. Nu inspireert hij anderen over de stappen die hij de afgelopen jaren zette om te komen waar hij nu is. Ahmad deed o.a. vrijwilligerswerk bij Dreamocracy, liep stage bij AT5 en schreef blogs voor Totaal Onderwijs om zijn schrijfvaardigheid te verbeteren.

Ahmad laat zien dat je met optimisme, vertrouwen in jezelf en in anderen én door kleine en grote stappen te zetten, heel ver kunt komen. Go Ahmad! Zet jij samen met ons de inspirerende Ahmad op het podium?

Leuk weetje:

Ahmad heeft in Nederland via videogesprekken heerlijk Syrisch leren koken van zijn moeder in Syrië. Ahmad is dol op typisch Nederlandse drop, schaatsen en Sinterklaas. En zijn Nederlandse buurman – ooit zijn taalmaatje – mocht getuige zijn op zijn huwelijk.

Meer informatie:

Lees hier een interview met Ahmad en het bijzondere werk wat hij bij Gemeente Amsterdam doet: https://www.amsterdam.nl/zorg-ondersteuning/ondersteuning/vluchtelingen/verhalen/terug-stad/