Beste Nieuwkomer Awards

Met de Beste Nieuwkomer Awards vieren we dat inspirerende en talentvolle nieuwkomers Nederland verrijken en zetten we hen letterlijk in de spotlights door middel van een Award uitreiking.

Categorieën

De Beste Nieuwkomers worden genomineerd in 5 categorieën:

  • Artist: Creatieve nieuwkomers die Nederland als artiest of kunstenaar kleur geven. Denk aan: zang, muziek, fotografie, kunst, theater, film of literatuur.
  • Food: Nieuwkomers die de culinaire cultuur en horeca in Nederland aanvullen d.m.v. het bereiden, laten ontdekken, proeven, ervaren of opdienen van lekkernijen.
  • Tech: Slimme nieuwkomers die hun IT-vaardigheden inzetten om Nederland te verrijken met nieuwe software, websites, apps en andere moderne technologie.
  • Sports: Sportieve nieuwkomers die hun sporttalent en eindeloze motivatie inzetten om hun sportdromen en ambities ook in Nederland voort te zetten.
  • Stars: Nieuwkomers die met grote of kleine daden anderen laten stralen. Met veel liefde en drive zetten zij zich in voor hun directe omgeving of de Nederlandse samenleving. Echte sterren dus.

Hoe werkt het?

FASE 1 - Nomineren:

De organisatie van Beste Nieuwkomer heeft een aantal nieuwkomers geselecteerd. Daarnaast kan iedereen (jij dus ook!) zelf genomineerden aandragen. De organisatie beoordeelt alle inzendingen en maakt de lijst met definitieve genomineerden bekend.

FASE 2 - Stemmen:

Stem online op jouw favoriete nieuwkomer! De nieuwkomer met de meeste online stemmen ontvangt de publieksprijs in zijn/haar categorie.

FASE 3 - Award uitreiking:

Naast de publieksprijs, selecteert de jury ook 1 winnaar per categorie. Doorslaggevend in de jurering is de mate waarin de persoon zich opvallend met zijn/haar talent inzet of een indrukwekkende bijdrage levert aan de samenleving. De winnaars worden tijdens de feestelijke Award uitreiking bekend gemaakt.

Kortom, binnenkort maken we de geselecteerde nieuwkomers bekend. Dan is het aan jou om deze lijst met andere getalenteerde vluchtelingen aan te vullen. Keep you posted!


Wil je aanwezig zijn bij de Award Show?

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan zetten we jou op de gastenlijst!


Zelf een nieuwkomer nomineren?

Nomineer hier