About

Beste Nieuwkomer,

Je bent alles kwijtgeraakt in je geboorteland en moet vanaf nul beginnen. Ondanks de tegenslagen ben je extra gemotiveerd en wil je iets voor Nederland betekenen. Wij worden blij van jouw talent en oneindige drive! Jouw geluid mag gehoord worden, dus we bieden je graag een podium. En we zetten je met alle liefde in de spotlights, zodat je anderen kunt inspireren.

Liefs,

Stichting Beste Nieuwkomer


Beste Nieuwkomer is een platform met inspirerende vluchtelingen. Nieuwkomers die Nederland verrijken en een podium verdienen. Het is tijd voor een positief geluid rondom nieuwkomers!

Missie

Beste Nieuwkomer gelooft in de kracht van nieuwkomers. Ons doel is een samenleving te creëren waarin nieuwkomers worden gezien als verrijking voor de maatschappij. Dit doen wij door:

  • Een Award uitreiking te organiseren voor de meest inspirerende nieuwkomers van Nederland
  • Een positief geluid te laten horen vanuit inspirerende vluchtelingen
  • Een podium te geven aan talentvolle vluchtelingen met een positieve impact
  • Mensen te inspireren om hun dromen na te jagen
  • Samen te werken met andere organisaties om nieuwkomers te helpen bij het opbouwen van een netwerk en vindbaar te maken voor werkgevers

Mehrnoush

Team

Dit is Mehrnoesh, oprichter van Beste Nieuwkomer. Als 8-jarig meisje vluchtte zij naar Nederland. Haar ouders en de mensen om haar heen inspireerden haar: volg je hart en jaag je dromen na. En dat is ze gaan doen! Meer dan 25 jaar later ziet ze diezelfde drive bij zoveel andere vluchtelingen. Mooie verhalen die lang niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo ontstond het idee voor Beste Nieuwkomer.

Een groep enthousiaste mensen sloot zich bij Mehrnoesh aan. Ook zij willen laten zien dat er zoveel vluchtelingen zijn die dagelijks mooie dingen doen en anderen kunnen inspireren. Van een kleine club die iets goeds wil doen, werd de Beste Nieuwkomer opeens een serieuze stichting met grootse ambities.

Beste Nieuwkomer is een stichting en heeft geen winstoogmerk.

Bestuurslid
Janneke
Bestuurslid
Nabeel
Bestuurslid
Mehrnoesh
Content
Martsen
Web
Robert
Creative
Jasper
Relatiemanager
Sara